De fleste som strikker gør det, fordi de gerne vil prøve at lave deres helt eget tøj fra bunden. Et helt unikt stykke tøj, som er det eneste som findes i verden. Med alle de fejl som det indebærer. Hvor unik dit projekt ender med at være afhænger også at valget af garn. Hvis du fx vælger økologisk uldgarn, så får du et mere nedtonet og rent look, end hvis du fx bruger mohair garn som har en masse mindre tråde som stikker ud. 

Frihed til at strikke hvad du lyster

Men med al den frihed til at strikke lige hvad du har lyst til – Hvor skal du så starte henne? Hvis du går ind og mindske dit forbrug af tøj, og bruge dit tøj gennem mange år, så kan det være en god ide at strikke en masse basis tøjstykker, så du har det klar. 

Det kan være svært at definere hvad en basis tøj er, men det vil være tøj som har en nedtonet eller neutral farve, og som har et tidløst snit eller design. Så du skal tænke en sort strikket trøje, en hvid turtleneck, en grå cardigan og en grå jumper. Alle er klædestykker som du vil kunne bruge mange år frem, da de ikke vil gå af mode, og du kan style dem med accessories som er i sæsonens farver. 

Hvis du føler at du mangler nogle af de styles, som er nævnt ovenfor så er det et rigtig godt sted at starte. Når man har fået de varer på plads, så kan man nemlig begynde på projekter som accessories.

Det kan fx være at orange bliver meget moderne en vinter. Så kan du hurtig strikke et orange pandebånde eller halstørklæde, som kan være med at til at pifte dit look op i sæsonen. 

Det samme kan gøre sig gældende om foråret, hvis et sjal i en bestemt farve bliver moderne. Så vil du hurtigt kunne strikke et, da du har alle dine basis varer på plads i forvejen.

Hvis du vil finde inspiration til hvilke basis styles, som du skal strikke, så kan det være en god ide at browse fx modesider, som specialisere sig i rene udtryk med nedtonede farver. De vil have en god indsigt i hvad der er tidløst design og farver. 

Du kan også browse dit yndlings sociale medie som fx Pinterest og Instagram, hvor folk er gode til at dele deres egne projekter, og give dermed rig mulighed for at blive inspireret.