Det er sjovt at sy sit eget tøj. Man kan selv vælge farve, form og stof, og dermed tilpasse sit tøj perfekt til ens behov. Det er heller ikke særligt svært sy selv. Man skal bare bruge de basale ting, og en portion gå-på-mod.

Det perfekte begynderprojekt

Når man skal sy sit første stykke tøj, kan man let blive gebet af stemningen, og bare købe løs af flot stof i stofbutikken og gå hjem og tænde for symaskinen. Det kan dog let gå galt, fordi det er rigtigt svært at lave sit eget symønster. Derfor er det en god idé at købe et symønster. Et symønster kan hjælpe dig med at sy tøj i den rigtige størrelse og form.

Det kan være meget frustrerende at sy sit eget tøj. Man kommer til at lave fejl, og det kan slå en ud. Husk at man altid kan sprætte sit arbejde op, og hvis det går helt galt, må man købe noget tøj. Eksempelvis røde kjoler. Hvis man køber en rød kjole, kan man også bruge den som mønster til at sy sin egen kjole. Det er rigtigt smart, for så ved du den passer.

Find det rigtige udstyr

Det kan være svært at overskue hvad for noget udstyr man skal bruge til at sy sit eget tøj. Der findes uendelige mængder af symaskiner, sakse og stof, og det kan være svært at finde ud hvad man har brug for. Det vigtigste er en symaskine. Der findes symaskiner i mange forskellige prisklasser, og man behøver ikke den dyreste til at starte med. Det vigtigste er at den kan sy frem og tilbage, og zigzagge. De andre funktioner, er kun nødvendige hvis du syer meget. Det er også vigtigt at have en god stofsaks som du kun bruger til stof. Ellers går den i stykker.