Tagrenden er en af de ting, der altid har været der, og altid vil være der. Det er mere underligt at se en bygning uden tagrende, end det er at se en bygning med. Det pudsige ved tagrender er, at du ikke lige umiddelbart ved, at de har mere end blot én funktion. Som alle nok ved, sørger tagrender for at aflede vandet fra taget, når det regner.

Det er dog ikke det eneste, den gør. Tagrenden har nemlig større betydning, end du tror – ligeså er den vigtig for din bolig.

Undgå skimmelsvamp, frostskader og fugt i hjemmet

Regnen kan til tider være voldsom, og du kan derfor være glad for, at din bolig har en tagrende, der afleder vandet væk fra, ikke kun taget, men også bygningen. Således er det yderst vigtigt, at du husker at rense din tagrende, da du ellers vil risikere, at regnvandet løber ind i din bygning og forårsager ubehagelige skader. Det er skader såsom fugt, skimmelsvamp og frostskader.

Når du vil rense din tagrende, er det en god idé at få fat i Tagrenderens, der vil gøre dit hårde arbejde nemmere. På den måde sikre du, at skimmelsvamp, frostskader og fugt i dit hjem bliver holdt på afstand, så der ikke kommer ubehagelige skader.

Hvad du blandt andet bør være opmærksom på, når du renser din tagrende

Især blade og mindre kviste har det med at samle sig i din tagrende, når det blæser og regner. På et tidspunkt vil der ligge så mange, at regnvandet ikke længere har mulighed for at løbe væk fra taget og bygning, og derfor i stedet vil løbe ned i bygningen – det er her, der er stor risiko for, at skimmelsvamp, frostskader og fugt ophober sig i dit hjem. Husk dermed at tjekke din tagrende jævnligt, så du undgår ubehagelige skader i dit hjem.