Teknisk isolering dækker flere isolerings begreber som eksempelvis brandisolering, varmeisolering, rørisolering og ventilationsisolering. Ved teknisk isolering bør den passive brandsikring altid være med i optimeringen. Ligesom isoleringen bør følge den nyeste isoleringsstandard DS 452.3.

Teknisk isolering er når man isolerer temperaturer i køle- og varmesystemer. Det overordnede mål er at holde på så meget energi som muligt, ved at skabe et så tæt system som muligt. Teknisk isolering er med til at sikre store energibesparelser. Ved energibesparelse siger det sig selv, at man også spare økonomisk. 

Teknisk isolering har også noget at sige, når man taler klimaet. Som virksomhed kan det betale sig at investere i holdbar og sikker teknisk isolering ved opførsel af nye byggerier. 

Teknisk isolering er nødvendig i byggerier med mennesker 

Teknisk isolering er en afgørende del af et byggeris maskinrum, enten om det er en virksomhed, eller en bygning, hvor mennesker er en del af det. Teknisk isolering har et stort formål af sikkerhedsmæssig karakter. For at afdække tekniske installationer kan man sikre mod ophedning og undgå eventuel personskade. Det er slemme skader man kan pådrage sig, hvis man rører ved meget varme rør, en kedel eller lignende. Dette kan undgås ved at isolere emnet med f.eks. keramisk uld og stenuld og til sidst et afsluttende lag.

Velfungerende isolering sikrer daglig drift 

Det er helt essentielt at den tekniske isolering fungerer optimalt, for at sikre normal drift på for eksempel varmerør. Isolering er essentiel når man taler om energibesparelser, og dårlige isolerede kølesystemer og varmerør, vil vise sig negativt på varmeregnskabet. Optimal isolering sikrer at systemerne fungerer som de skal. Og det er derfor en ganske fin ide, at gøre sig brug af professionelle, der har erfaringer med håndtering af den type isolering. 

Effektiv isolering kræver udførsel af eksperter på området 

Varmeisolering, kondensisolering, lydisolering og brandisolering har det tilfælles at det kræver helt særlig ekspertise udført af fagfolk. Uanset om I er en virksomhed, der brugsvand skal overholde en bestemt temperatur, eller en boligforening, der varmerørene skal fungere optimalt, så er god teknisk udførelse vigtigt. 

Det bedste resultat skabes udelukkende ved brug af effektiv isolering. Dermed ikke det billige alternativ, og det er meget bedre at få arbejdet ordentligt første gang. Armadan er førende isoleringsgrossist i Danmark og har mere end 40 års erfaring med isolering af enhver type.