Gulvvarme er lækkert, men det er irriterende, når det ikke virker. Hvad kan man gøre, når gulvvarmen ikke virker? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Gulvvarmen virker ikke, fordi pumpen ikke starter

Ved du, at din pumpe ikke starter, så er problemet ofte kommet af, at pumpen har været i bero i for lang tid. Det kan f.eks. være, at du har haft den slukket over sommeren? Hvis det er tilfældet, så har kalken nået at sætte sig i pumpen, hvilket medfører, at den ikke vil starte. Det er ikke en god idé at have sin pumpe i bero i for lang tid – så tænd den gerne et par gange over sommeren, så problemet ikke opstår om og om igen. Hvis uheldet er sket, og din pumpe ikke vil starte, så kan du prøve at starte den, ved at stikke en skruetrækker ind i hullet omme foran på rotoren, hvor pumpen er placeret inden i. Du skal forsøge at motionere rotoren med skruetrækkeren. Hvis det er for svært, og rotoren ikke vil rotere, så kan du i stedet for tage frontdækslet af og derved få frit adgang til rotoren, som du nu kan rotere manuelt.

Virker gulvvarmen ikke, og styreboksen blinker?

Hvis din styreboks begynder at blinke, så er det typisk fordi, styreren har mistet forbindelsen til rumtermometeret i et eller flere rum. Når det sker, så går maskinen i ”frostsikring”, og der sendes mere varme ud end normalt. Derfor opdager man typisk først fejlen, når det pludselig begynder at blive meget varmt i et rum. Hvad kan du så gøre, når uheldet er ude? Ofte så kan problemet løses ved et simpelt batteriskifte. Hvis styreboksen har haft mistet forbindelsen i lang tid, så kan det være nødvendigt at tilkoble rumtermometeret til styreboksen forfra.

Virker gulvvarmen ikke, og telestaten vil ikke åbne?

Hvis telestaten ikke vil åbne, så er det nok fordi, den har sat sig fast. Åbner den derimod, men uden der kommer varme ud, så er det ofte pakdåsen under telestaten, der sidder fast. Dette er igen et problem, der kan opstå, hvis man har haft gulvvarmen slukket længe. Du kan ofte løse problemet ved at slukke for strømmen på styreboksen og tænde den igen.

Har du prøvet alt?

Har du prøvet alle løsninger for: ”gulvvarme virker ikke”. Så kan den sidste løsning naturligvis være at ringe efter en VVS-mand! Hvis det er tilfældet, så skal man heller ikke være flov over det. Du kan indhente tilbud på gulvvarme hos gulvvarmepris.dk.