Samvær med andre mennesker er godt for sjælen. Det giver energi og glæde. Lattermusklerne bliver luftet, og tankerne får en ordlyd. Det er især dejligt at kombinere andres selskab med en aktivitet eller hobby. Det er uforpligtende, men samtidig også ofte her de gode og dybsindige samtaler opstår.

Deler du din hobby med andre? Eller kunne du tænke dig at indgå i aktiviteter sammen med andre? Så giver vi dig i denne artikel 4 gode bud på hobbyer, der er sjove at lave sammen.

1. Kør på Mountainbike

At køre mountainbike er en fremragende motionsform. Man kommer ud i naturen, får brugt sin krop og får brændt nogle kalorier og noget energi af. Men det er også en sportsgren, der er perfekt i selskab med andre.

Så meld dig i en mountainbikeklub, og nyd at køre med andre cykelgale ligesindede. Måske skal I tilmelde jer løb rundt omkring i landet? Måske skal I blot konkurrere intern mod hinanden. Ligegyldigt formålet er det sjovt at være en del af et fællesskab, der deler en passion. Og hvis I har matchende cykeltøj? Så er det bare en bonus.

2. Spil Petanque

Petanque får dig måske til at skabe lidt pensionist-associationer. Og det er måske heller ikke uden grund, da det er en ganske populær sport blandt dette segment. Men dette gør det også til en perfekt aktivitet, man kan nyde med familiens ældste. For alle kan være med – uanset begrænsninger i legemet.

Familiens ældste er ofte rygere. Og selvom petanque spilles udendørs, skal I dog være opmærksom på, at det ikke er tilladt at ryge alle offentlige steder – heller ikke udendørs. Derfor bør de medbringe alternativer til cigaretterne for at være på den sikre side.

3. Meld dig ind i en læseklub

At læse er at leve. Det er måske en grov modificering af H.C. Andersens berømte citat, men det gør det ikke mindre sandt. For litteraturen kan åbne op for nye verdener, man kan leve flere liv og blive klogere på sig selv og andre.

En god læseoplevelse bør man ikke holde for sig selv. Den skal deles med andre. Så meld dig ind i en bogklub, og lad dig overraske og blive udfordret af andres oplevelser med litteraturen.

4. Lav havearbejde sammen

Hvis man har en have, er man en heldig kartoffel. For en have tilbyder så mange skønne muligheder i al sin foranderlighed. Haveoplevelsen bliver bestemt ikke dårligere af, at man deler den med andre. Så har du andre haveinteresserede i din omgangskreds? Så lav arbejdsdage på skift i hinandens haver. Så deler I byrden med det hårde slid, som det også er at have en have.

Derudover kan I dele erfaringer og gode råd. Måske kan I bytte frø og stiklinger, så jeres egen have bliver endnu mere mangfoldig.