Det ligger dybt i hver af os – vi har brug for at være en del af et fællesskab. I højere eller mindre grad. Og stort set er vi alle da også uundgåeligt en del af mindst ét fællesskab. Det gælder enten, når vi er på arbejdet, går til fodbold eller møder op på det ugentlige spinning-hold i det lokale fitnesscenter.

Men noget, som de fleste af os drømmer om og foretrækker frem for alt, er selvfølgelig at dyrke vores helt store passion, vores favorit-hobby. Kan man samtidig få dannet et fællesskab omkring netop dette, vil det have en kæmpestor værdi og bibringe os en masse gode minder og stunder.

Her vil vi komme med tre eksempler på eller forslag til, om man vil, tre gode fritidsinteresser, som du helt sikkert vil kunne få etableret et fællesskab omkring.

Whisky bliver bedre af at blive delt med andre

For at lægge lidt ”kradsbørstigt” ud foreslår vi her at danne et fællesskab om interessen for whisky. Denne alkoholiske drik har gennem en årrække vundet større og større popularitet herhjemme.

Engang var den mest udbredte antagelse om whisky, at den bestemt måtte være produceret i Skotland eller Irland, hvis den var stærk eller/og særligt god. Dette udsagn er dog ingenlunde tidssvarende.

Bevares, i whiskyens hjemstavn er man naturligvis stadig mere end habil til at fremstille den delikate væske. Men sandheden, anno 2021, er altså også, at god whisky produceres mange steder i verden.

Sågar i Danmark er vi med helt oppe på den store klinge, når det kommer til at fremstille whisky af høj kvalitet. Således har flere danske destillerier fået rigtig godt fat i den lange ende de seneste år.

Og hvad kan muligvis være mere hyggeligt og nørdet end at sidde i gode venners lag og dele en god whisky for derefter at diskutere denne?

Udfold din fantasi gennem LEGO

Det er ikke længe siden, at TV-formatet LEGO Masters rullede hen over skærmene i mange danske hjem. Populariteten var stigende, og hvis ellers man tør erkende, at man aldrig helt har mistet fantasien og lysten til at lege med de små klodser, så fik udsendelserne nok de flestes fingre til at klø for at komme i gang med at konstruere.

Ved at dele denne hobby med et fællesskab vil du ikke blot få god sparring og mange hyggelige timer sammen med andre – det udvider i den grad mulighederne for, hvad man kan konstruere af LEGO, at man er flere om projekterne.

Finde nye binging-venner

Dette er nok en klassiker, men en klassiker bliver ikke en klassiker uden grund. Har du en forkærlighed for film i det hele taget eller måske en bestemt film- eller serie-genre, er det uden tvivl en forrygende idé at dele denne med andre.

En god film bliver kun bedre af, at man ser den sammen med andre. Og naturligvis kun endnu bedre, såfremt dem, du ser den med, deler din passion for gode film.

Så støv sofaen af og tænd mikroovnen – en filmklub er et ”must” for dig, der er filmelsker.