Alle vil have godt af at have en eller flere hobbyer. Med en hobby vil du have noget at beskæftige dig med og fordybe dig i efter en lang dag på jobbet. Spørgsmålet er bare, hvad du skal give dig i kast med i din fritid.

Der findes en verden af hobbyer – nogle mere eksklusive end andre. En hobby skal ikke nødvendigvis være eksklusiv for at være god. Om ikke andet kan det være interessant at kende til nogle af de mere eksklusive hobbyer. Disse præsenterer vi dig for i artiklen.

#1 Ridning

Interessen for ridning er stor på trods af, at det er en dyr sport og hobby. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at interessen har været større før i tiden. I 2019 kom det frem, at Dansk Ride Forbund har mistet omkring 14.000 medlemmer de seneste ni år. I samme periode er en håndfuld større rideklubber lukket ned – bl.a. som konsekvens af nye og omkostningstunge lovkrav.

Du bør overveje at begynde til ridning, hvis du føler dig fascineret af hesten, hvis du sætter pris på at opholde dig i naturen, og hvis du kan lide at være aktiv.

Som kommende rytter bør du budgettere med udgifter til både ridetøj, ridehjelm og meget andet udstyr. Skal du i øvrigt have din egen hest, så skal du også sætte (mange) penge af til staldplads, pasning, udmugning, foder og meget, meget mere. Det kan løbe op i mange tusinde kroner hver eneste måned, hvorfor vi betragter ridning som en eksklusiv hobby.

#2 Golf

Golf hører ligeledes til blandt tidens mest populære hobbyer.

Ligesom med ridning, så skal der investeres nogle penge i denne hobby, hvis man skal have de bedste forudsætninger for at præstere godt.

Først og fremmest skal der investeres i golftøj, golfkøller og golfsko. Derudover er der udgifter til medlemskabet i den lokale golfklub. Typisk bliver du både opkrævet et indskud og et årligt kontingent. Er du ikke helt sikker på, at golf er noget for dig, så benyt dig evt. af Pay & Play til en start, så du ikke hænger på et dyrt medlemskab.

Mangler du penge til de ønskede golfkøller eller andet udstyr, så kan du låne penge til dette. Har det interesse, så find dit forbrugslån hos Santander. Selvom der er rig mulighed for at låne penge, så opfordrer vi til at tænke sig grundigt om.

#3 Modelflyvning

I en helt anden boldgade er det også værd at overveje at prøve kræfter med modelflyvning, som vi ligeledes betragter som en eksklusiv hobby. Det skal dog understreges, at der findes masser af små og billige modelfly, så det behøves ikke nødvendigvis at koste en formue at praktisere denne hobby.

Skal du have fingrene i nogle af de større og mere eksklusive fly, så kan du nemt komme til at give mellem 5.000 og 15.000 kr. Det er bl.a. værd at kigge på modeller som Black Horse Wilga PZL-104 RC, Black Horse Corsair F4U RC og VQ C6231 RC. Med et af disse fly kan du være sikker på, at vennerne bliver imponeret.

Foruden udgifterne til selve flyet, så skal du også sætte et mindre årligt beløb af til et medlemskab af Modelflyvning Danmark. Det er i øvrigt en god idé at sætte nogle penge af til vedligeholdelse og service af modelflyet.