Mange mennesker vælger i den fortravlede hverdag den nemme løsning: De køber sit tøj, sine gardiner, sine duge, sine hyndebetræk og stort set alt andet færdigproduceret. Men der er også de, der ikke ved bedre end at bruge sin fritid på at skabe sine egne produkter. Hvis du er en af dem – eller er nysgerrig på at blive det – er det kun naturligt at være i vildrede over, hvilke stof metervarer du vil opnå de bedste slutresultater med.

Stof metervarer til ethvert projekt

Enhver gør-det-selv mand, har brug for et lille lager af stof metervarer. Men hvad skal det bestå af? Ved køb af stof metervarer er det først og fremmest værd at overveje formålet med stoffet. Hvis det skal bruges til at kreere en hverdagsbluse, må stoffet gerne give mobilitetsfrihed og have en behagelig tekstur og pæn farve og evt. mønster. Det bør også overvejes, hvor meget stoffet krøller. Hvis du derimod vil skabe dit eget badeforhæng, skal tankerne hellere kredse om, at det skal være vandafvisende og dermed tørre hurtigt efter udsættelse for vand. De krav opfylder polyester for eksempel. Vandafvisning er også en væsentlig faktor ved køb af metervarer til udendørs brug.

Grundig undersøgelse giver mindre besvær

Udover stoffets udseende og tekstur er der selvfølgelig størrelsen at tænke på. Det er virkelig demotiverende at få bestilt et stykke stof hjem til et projekt, hvorefter man ved modtagelse opdager, at målene er forkerte. Sørg derfor for at få målt helt korrekt op. Desuden skal du huske at tage højde for forskellige materialers strækbarhed. Det er også en mulighed at købe økologiske eller miljømærkede metervarer, hvilket beskytter kroppen mod uønskede kemikalier. Når du skal bruge stof metervarer til udendørs formål, fx til havehynder eller en markise, er det yderst aktuelt at påtænke holdbarheden, eftersom det skal kunne klare meget forskelligartet vejr.