En nylig undersøgelse viste, at to tredjedele af alle danskere er bange for at gå til tandlægen. En mulig årsag til denne frygt, udover muligheden for smerte, er de høje udgifter til tandpleje i Danmark. Ifølge OECD er tandlægeydelser i Danmark nogle af de dyreste i verden med en gennemsnitlig pris på over 700 kroner pr. besøg. Dette kan afholde folk fra at søge behandling, selv om de har smerter eller andre problemer med deres tænder. En anden faktor, der kan bidrage til tandlægeskræk, er opfattelsen af, at tandbehandlinger er smertefulde. Selv om det er rigtigt, at nogle procedurer kan være ubehagelige, har teknologiske fremskridt gjort mange behandlinger meget mere tålelige. Det behøver dog ikke være en ubehagelig oplevelse at gå til tandlæge, da der findes ting man selv kan gøre. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Sådan leder du dine tanker væk fra din angst

Hvis du skal til tandlæge for at få lavet et hul eller foretaget en tandretning, så kan det være noget der vækker frygt i de fleste. Det er dog muligt at aflede sine tanker, fra angst og over til noget mere behageligt. Det kræver dog for de fleste, at man foretager sig noget aktivt. Tanken alene er ikke altid nok. Hvis man har en hobby, som kræver at man bruger sine hænder og er mulig i en tandlægestol, kan det det være svaret.

Hvis du for eksempel er glad for at strikke, kan dette være en rigtig god hobby at tage med sig til tandlæge. Dette kan aflede tankerne, da man skal være opmærksom på hvad man gør med sine hænder. Denne handling kan være nok til, at ens hjerne ikke bare flyder væk i tanker, som bliver afbrudt af frygt, men i stedet fokuserer på selv handlingen man foretager sig.