Det at lede efter rav på de danske strande bliver hele tiden en mere populær aktivitet. Men når der er mange, der er ude at lede efter rav, er der sikkert også mange, der ikke har styr på alle de gode tips, der øger chancen for at have succes på ravjagten. Når det kommer til at finde rav, er der nemlig mange ting, der er rigtig gode at vide, så du har en bedre chance for at finde rav.

Tag på jagt om morgenen efter en storm

Når det stormer nede ved stranden, bliver ravet rusket op fra sandbunden, og blæser vinden i den rigtige retning – helst fralandsvind – vil ravet kunne blive liggende oppe i kanten mellem sand og vand. Når det bliver stille igen om morgenen, er det altså det helt rigtige tidspunkt at tage ud og lede efter rav. Du kan også sagtens lede, selvom der er pålandsvind, men så bliver du nødt til at hoppe i et par vaders og bevæge dig ud i vandet.

Led efter rav de rigtige steder

Der er nogle steder i landet, hvor der er større chance for at finde rav end andre steder. F.eks. vil du have en større chance for at finde rav ved den jyske vestkyst end ved østkysten, og sådan gælder det, at der er nogle områder med øget chance for succes.

Hav det rigtige udstyr med på jagten

Det vigtigste udstyr at have med når du er på ravjagt, må umiddelbart være ravlygter. Det er disse lygter, der er lavet til at lyse med den bølgelængde, der får ravet til at lyse op. Udover det kan det dog også være en god ide at tage et par vaders med, bare så du er sikker på at undgå at få våde strømper.