Når du som webshopejer er på udkig efter en webshop løsning, kan det godt være svært at finde hoved og hale i de mange løsninger, der findes. Der findes nemlig et hav af forskellige softwares, og alle passer til forskellige behov. Men hvordan afgør du så, hvilken webshop løsning, der er den bedste for dig og dit behov? 

De mest gængse løsninger, som er meget brugt i Danmark og internationalt er Shopify, WooCommerce, Magento, Dandomain og Prestashop. Det er ofte netop disse løsninger, man som webshop ejer står med overvejelserne om – og der er stor forskel på de nævnte systemer. Det vigtige her er, at man vælger en webshop løsning, der kan hjælpe og gøre det nemmere for dig at drive din webshop, og forhåbentligt være med på din vækstrejse. 

Det er nemlig ikke en fed situation at stå i, hvis din webshop løsning sætter begrænsninger for dig og gør det meget sværere at drive din webshop. I værste tilfælde kan det føre til, at din webshop går i stort på meget vigtige mærkedage, som eksempelvis Black Friday eller under julehandlen. 

Der er rigtig mange ting, der peger på, at Shopify er den bedste webshop løsning. Især fordi Shopify, sammenlignet med flere af de andre løsninger, kun har fokus på e-handel, og netop at gøre det så let som muligt for sine brugere. Det er det udelukkende formål for Shopify, og de tænker konstant på, hvordan de kan gøre det nemmere at drive e-handel. 

Afdæk dit behov

Det første du skal gøre for at finde ud af hvilken webshop løsning, der er den bedste, er at afdække dit egentlige behov til din webshop. For der findes lige så mange forskellige behov, som der er forskellige løsninger, og kan du blive mere specifik omkring, hvad det er du ønsker, så er det også nemmere at pege på det bedste system for dig. 

Overordnet er der selvfølgelig, nogle bestemte features som er must-haves for nærmest alle webshopejere, men skal du gå mere i dybden, kan du spørge dig selv om, hvor teknisk du er, hvor nemt skal det være at administrere, om du vil stå for hosting selv, eller om webshop løsningen skal kunne klare det for dig. 

Disse spørgsmål er alle nogle, du kan stille dig selv for at komme nærmere på, hvad dit egentlige behov er. På den måde bliver det nemlig langt lettere at tage en beslutning og finde den bedste webshop løsning for dig.