Internettet er på mange måder en sand velsignelse. Det er nemlig behjælpelig med rigtig meget lige fra et bedre og hurtigere hospitalsvæsen til en hjem måde at finde den perfekte opskrift til alle resterne i køleskabet.

Har man nogensinde haft børn eller en anden elsket, der har været fuldstændig opslugt bag skærmen, kan man dog også skrive under på, at internettet og lignende teknologi også kan gå hen at blive mere en forbandelse end en velsignelse.

Effekten på både børns fysiske og mentale sundhed

Det er under alle omstændigheder tydeligt i statistikkerne, at hvor børn før var ude at lege og røre sig, så er de nu i højere grad blevet fanget bag skærmen. Derudover tyder noget dog også på, at den store brug af internet, computerspil og anden lignende teknologi kan være med til at frarøve børn deres iboende kreativitet og lyst til at have en hobby.

Det er ærgerligt, for det er ofte sådan børn møder hinanden på kryds og tværs. Hvis internet og teknologi er deres store interesse, kan du dog bruge det til din fordel, når du skal overtale dem til at få en produktiv hobby.

Gode hobbyer til det digitalt indfødte barn

Det kan jo for eksempel være, at de skal give sig i kast med nogle af de mange gode og produktive ting, man trodsalt kan bruge en computer og internettet til. Inspirer derfor gerne dit barn til at programmere eller lignende.

Alternativt kan du lokke dem med ud med en smule spændende teknologi. Køb for eksempel et vildtkamera og tag det med ud på jeres næste tur i skoven. De fleste børn vil være fascinerede af dyrene såvel som den fede teknologi. Et vildtkamera behøver tilmed ikke at være dyrt for at være godt. Her er en anmeldelse af anmeldelse af Technaxx TX-117 vildtkamera.

Selvom internettet til tider kan føles som et sort hul for både din og dine børns tid, kan den og anden teknologi altså også bruges i forbindelse med en sund hobby. Sørg derfor gerne for, at bredbåndet i jeres hjem er ordentligt i både hastighed, dækning og pris. Informationer såsom priser på bredbånd, kan du hurtigt finde online på sider som Telepristjek.dk. Nicolas Fredriksen fra Telepristjek.dk har for eksempel udtalt følgende: “Priserne og hastighederne på bredbåndsselskabernes internetforbindelser er ligegyldige hvis ikke dækningen er i orden. Det er vores opgave at bringe oversigt over; Dækning, hastigheder og priser på bredbånd”. Af hensyn til både hobby og tidsfordriv kan det altså være en god ide at finde det rigtige bredbåndsselskab.

Er du på bar bund, så spørg dit digitalt indfødte barn. De ved det garanteret, og så er tiden online måske alligevel ikke bare tidsfordriv?