Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I Danmark er vi glade for vores hobbyer. Og faktisk er vi så glade for vores mange fritidsbeskæftigelser, at det nogle gange også er denne post i privatbudgettet, der fylder allermest, når vi ved årsskiftet gennemgår vores privatforbrug.

Men det er der da heller ingen ting i vejen med. For selvom vi er vidt forskellige i forbindelse med valg af hobby, bruger vi faktisk ofte tiden med vores hobby til det samme – nemlig at koble af og tænke på noget helt andet end den hverdag, vi har i forbindelse med vores karriere eller familieliv.

Men i de senere år er vi blevet langt mere sociale, når det kommer til udlevelse af vores hobby – og faktisk er vi blevet så glade for de sociale hobby-eventyr, at vi ser flere og flere fangrupper og folk med fælles projekter rundt i de små lokalsamfund.

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvordan man får endnu mere socialt ud af sin fortidshobby. Læs med videre og få ideer til, hvordan du kan blive endnu gladere for din hobby.

Brug din hobby til at skabe interessante sociale relationer

En af de ting, der ofte kan blive en hæmsko, når vi deltager i sociale relationer med nye bekendtskaber, er, at man ikke har de samme interesser. Har man ikke det, vil det nemlig også være meget sværere at skulle blive ved med at finde hinandens selskab interessant. Og det er nok ofte netop disse elementer, der gør, at bekendtskaber eller venskaber svinder hen.

Har man dog sin hobby in mente, når man indleder nye bekendtskaber, vil man modsat også have nemmere ved at holde fast i den relation, man netop har brugt energi på at opbygge. Flere undersøgelser viser nemlig, at en fælles interesse er den bedste indikator på, at man får succes med et venskab – og at man ikke skal bruge energi på at holde en relation i live, da det faktisk kommer helt naturligt.

Interagér med ligesindede

Ved du ikke, hvordan du skal komme i kontakt med dem, der har samme hobby som dig? Ja, så kan du med fordel undersøge de sociale medier for get-togethers med fælles hobby. For overalt i landet arrangeres der fælles events, hvor folk med samme interesse mødes for at diskutere eller vise emner frem.

Er du heldig, vil der også ofte være flere interesserede, der arrangerer transport rundt i landet, så man tilmed kan tage af sted sammen og har mulighed for at lære hinanden at kende på en bustur, inden man møder op. Det er en fantastisk mulighed for at få interessante bekendtskaber – og så har man jo også mulighed for at kombinere relationsopbygning med noget, man faktisk synes er interessant.

Har du ikke i din region nogen, der arrangerer transport til et givent event, kunne du jo også tage teten og være dén, der arrangerer turen for de andre. På den måde kan du styre, hvordan det hele skal arrangeres, og du har 100 % fingeren på pulsen. Læs mere her og find interessante transportmuligheder for dig og dine ligesindede.