De fleste af os har en hobby som børn. Når vi bliver ældre, bliver vi opslugt af arbejde og diverse andre ting. Derfor føler mange, at de mangler en hobby, som de kan dykke ned i og bruge deres energi på. Hvis du også er på udkig efter en ny hobby, som du bogstaveligtalt kan dykke ned i, så er dykning måske noget for dig. Dykning er ikke helt ligesom andre hobbyer, da det både kræver tid og træning. Men, hvis du føler, at du er klar på at udfordre dig selv, er det den perfekte nye hobby for dig.

Hvordan kommer man i gang med at dykke?

Nogle tror, at man kun kan dykke ved eksotiske destinationer, hvor man kan udforske det smukke koralrev. Dette er dog slet ikke tilfældet. Der er mange steder i Danmark, hvor man sagtens kan dykke. Det første du skal gøre, er at finde et dykkerkursus, så du kan begynde at lære. Her vil du til at starte med kunne låne meget af det udstyr, som du skal bruge, herunder dykkerknive, våddragt, ilt tank mm. Dykning kræver nemlig meget udstyr, for at komme ordentligt i gang. Det er vigtigt, at du starter med et dykkerkursus, og ikke bare kaster dig i ud udfordringen alene. Det er nemlig vigtigt at have sikkerhed i højsædet.

Flere forskellige måder at dykke på

Imens mange lære at dykke med meget udstyr og en stor ilt tank, findes der faktisk andre måder. Du kan F.eks. også vælge at fridykke. Når man fridykker, kan man nøjes med at kun have en dykkerkniv på sig. Ved frydykning vil du lære forskellige teknikker, som gør, at du kan holde vejret i længere periode under vand. Når man bliver meget god, kan man holde vejret helt op til 5 minutter ad gangen. Dette er nok til at udføre diverse opgave med din dykkerkniv.