Nogle gange kan det føles som om, at man sidder fast i det samme trædehjul. Hverdagen går og den ene dag tager den anden. Sådan en følelse er der mange, der sidder med.

Det er sundt og vigtigt med en hobby som du kan lide.

 

Mange mennesker har en hobby, for at kunne træde ud af hjulet en gang imellem. Hobbyer er lig med fordybelse. Fordybelse er lig med tilstedeværelse og oplevelse af at være i nuet. Når du fordyber dig i noget, du godt kan lide, gør du noget rigtig godt for dig selv og ikke mindst dit velvære.

 

Men det kan være svært at finde den rigtige hobby, og du er nok også nødt til at prøve lidt forskellige ting af, før du finder det, som du for alvor kan fordybe dig i.

Hvad med, at bringe kreativitet frem? Måske føler du aldrig, at du har været den mest kreative person. Måske føler du, at kreativitet er forsvundet med alderen. Det sker for mange mennesker i takt med, at man begynder at stille højere krav til sig selv. Så er det pludselig ikke godt nok bare at sidde og tegne eller at tage et flot billede.

Du kan nemt finde kreativitet igen. For eksempel kan du skaffe dig nogle perler i mange farver og begynde at lave øreringe, armbånd eller fine perlesnore. Du kan beholde dem selv eller lave noget til nogen, du holder af. De fine perler og deres mange farver vil helt sikkert også glæde dig at sidde med.

Mange har glæde af at være ude i naturen. I naturen er det kun fantasien der sætter grænser. Mange forbinder ofte naturelskere med det at have det rigtige vandreudstyr, men det behøver du altså slet ikke, for at kunne sætte pris på naturen.