Det er godt at have en hobby, fordi man giver sig tid til at lave noget, som ikke kun handler om arbejde, skole eller det kedelige hverdagsting generelt. Men det kan være svært at finde en hobby, hvis man ikke rigtig er interesseret i de samme ting, som man engang var. Læs her om at prøve nye hobbyer, og hvilke der findes.

Tænk ud af boksen – tænk vildt!

Hvis du godt kan lide at være kreativ, men det simpelthen bare er for kedeligt at tegne eller male, er der mange andre spændende muligheder. Du kan lave egne stearinlys, du kan lave skulpturer ud af ler, eller du kan lære at bruge det man kalder ”resin” på engelsk og harpiks på dansk. Det er rimeligt nyt, og kan bruges til at lave alt fra ringe til figurer.

Det kan også være du gerne vil noget lidt mere vildt, måske noget med værktøj og maskiner, handytool.dk skriver om værktøj og maskiner, så du kan få noget inspiration til at lave et eller andet med det. Det kan være, at det er lige noget for dig men, at du slet ikke ved det endnu. Så er det bare med at give det et forsøg, og have det lidt sjovt med det, så du kan finde ud af, om det mon er din nye hobby.

Lær noget nyt

Når man skal finde en ny hobby, kan det være nødvendigt at lære noget helt nyt. Men det er jo slet ikke en dårlig ting. Det at lære noget nyt, kan faktisk være en rigtig god ide. Din hobby kunne også være, at du skal lære noget nyt, hvad som helst. Om det er at kode på computeren, eller at sige dit navn, din alder og tallene fra 1 til 10 på et andet sprog. Det at kunne en masse forskellige ting, er kun positivt, og hvis du elsker at lære nye ting, er det lige en hobby for dig.

Det kan også være du bare gerne vil animere, men du har ingen ide om, hvordan man gør. Så er det jo nødvendigt at lære, før du gør det til din hobby. Men det at lære, er jo også en del af hobbyen. Når du først har lært det, bliver du så stolt af dig selv, og så er du klar til at prøve din helt nye hobby!