Hobbyrummet er stedet, hvor du kan lade fantasien få frit spil og kreerer alt fra små til store mesterværker. Dit hobbyrum skal give dig de bedste forudsætninger for at arbejde kreativt, og derfor har møblerne, belysningen og den øvrige indretning stor betydning. 

Her har vi samlet en række gode råd til, hvad du kan overveje, når du skal indrette dit hobbyrum.

Gå efter funktionelle møbler

Hobbyrummet skal først og fremmest være funktionelt, så du har de bedste forudsætninger for at arbejde med dit projekt. De fleste hobbyrum har et skrivebord og en kontorstol, som den centrale arbejdsstation. Her kan det være en stor fordel at vælge et hæve sænke bord, så du kan veksle mellem forskellige arbejdspositioner undervejs. 

Ligeledes er en god kontorstol vigtig, og du vil med garanti blive glad for at den kan højdejusteres, dreje og har hjul, så den nemt kan flyttes rundt. Bolighuset har et stort udvalg af funktionelle skriveborde og kontorstole, som ikke blot er praktiske, men også visuelt flotte.  

Smart og tilgængelig opbevaring 

Opbevaring er et andet vigtigt element i hobbyrummet – dine ting skal være lette at finde, godt organiseret og nemt tilgængelige. 

Opbevaring kommer i mange størrelser og former, og det kan være en fordel at kombinere flere forskellige løsninger. Det kan være du har plads til en reol, skab eller skænk, der kan gemme tingene lidt af vejen, mens de gode ideer, små nipsting og de vigtigste arbejdsredskaber kan hænge synligt fremme på en hulplade. 

Du opnår et inspirerende miljø, hvis dine tidligere kreationer, gode ideer og nuværende projekter er synlige.

Husk den gode belysning

Sidst, men ikke mindst, er lyset i dit hobbyrum også en væsentlig del af indretningen. Lyset skal ikke være en udfordring for, hvornår du kan arbejde på dit projekt, og derfor er godt arbejdslys ikke til at komme udenom. 

Lamper der kan dreje, så du kan rette lyset i den retning du ønsker, er perfekte i hobbyrummet og det samme gælder for lys der kan justeres i styrken. På den måde kan du altid tilpasse lyset til de forskellige opgaver du er i gang med.