For mange personer er det drømmen at leve af sin hobby. Hvis din hobby er strikning eller madlavning kan dette dog virke urealistisk. Faktum er dog, at få personer formår at leve af sin hobby på trods af, at det umiddelbart ikke virker som noget, der kan lade sig gøre. I denne artikel vil vi se på de muligheder som du har for at tjene penge på din hobby og måske – på lang sigt – leve af den.

Affiliate marketing, advertorials og bannerannoncering

Den letteste metode til at tjene penge på sin hobby er at lave et website og skrive indhold af høj kvalitet som de besøgende får gavn af at læse. Lige så snart dit website har besøgende, er det også muligt at tjene penge. Formår du at få mange besøgende, er det også muligt at tjene mange penge.

Online annoncering kommer i nogle forskellige formater og det anbefales at benytte dem alle for at maksimere indtjeningen. Affiliate marketing dækker over et løbende samarbejde med webshops, hvor du promoverer deres produkter og til gengæld får en procentdel af salget som bliver genereret gennem dit website. Advertorials er sponserede artikler, hvor andre websites i samme niche vil betale for at blive vist i en artikel på dit website. Bannerannoncering dækker over de irriterende reklamer som du kan se i siderne på en lang række af websites. Denne annonceform kræver dog ekstremt meget trafik for at generere nogen indtjening af betydning, så vi anbefaler at fokusere på de andre i starten.

Hvilke kompetencer kræver det?

Det vigtigste for at komme i gang er først og fremmest en dyb interesse for din hobby og dernæst gode formuleringsevner, så du let kan skrive en masse kvalitetsfyldt indhold. Det mest tidskrævende er at få skabt indholdet. I anden række kommer kompetencer indenfor webdesign og søgemaskineoptimering. At opsætte en simpel blog i WordPress kan dog læres på en eftermiddag og er dit indhold dækkende for området og i høj kvalitet, er du allerede langt med søgemaskineoptimering.

Så nemt er det at starte virksomhed

Når du skal tjene penge på din hobby anbefales det også at lave en virksomhed. På den måde kan du trække eventuelle udgifter fra din indtjening og således opnå skattefordele. Det er faktisk utrolig let at komme i gang. Alt du skal gøre er blot at kontakte en revisor, der kan klare opgaven for nogle få tusinde kr. Herefter skal du blot finde et brugervenligt regnskabsprogram, der let kan hjælpe dig i gang med bogføring for begyndere, så du også har styr på det administrative. Du får her også hjælp til indberetning af moms og påmindelser om, hvornår de skal finde sted.