Mange danskere har en hobby som de godt kan lide at nørde med og måske er du også en af dem? Om din hobby kræver meget koncentration eller ej, er godt og optimalt lys lige så vigtigt i dit hobbyrum, som i resten af boligen. Uanset om du bruger meget tid i værkstedet, garagen eller har et hobbyrum inde i boligen, kan du optimere lyset med funktionelle lyskilder, så du har optimale forhold til at fordybe dig i din interesse. 

Klik her for at se et stort udvalg af både stilrene og detaljerige lyskilder, der er perfekt til hobbyrummet. 

Funktionelt lys i garagen og carporten

Garagen og carporten er to steder, der ofte bruges til diverse hobby projekter og med god grund. Det betyder nemlig ikke så meget at savsmulden hænger i luften eller malerpletterne rammer gulvet. I garagen, hvor der både kan skrues i biler, bygges møbler eller noget helt tredje er det selvfølgelig vigtigt, at du kan se, hvad du laver. Start gerne med en god loftbelysning, eventuelt i form af funktionelle spots, der kan drejes i den retning du ønsker. Du kan supplere med en mere fleksibel bord- eller gulvlampe, som nemt kan rykkes rundt i lokalet. Skal du installere lys i en åben garagen, er det vigtigt at lamperne er beregnet til udendørsbrug og i et materiale af høj kvalitet som eksempelvis aluminium.

Optimal belysning i hobby rummet

Hobbyrum kan være utrolig individuelle, og derfor er det også forskelligt, hvilken belysning der vil fungere bedst til dig. Det er dog altid en god ide at have et ordentligt lys, der kommer oppefra. Det kan både være i form af spots, hvor i sær en strømskinne er oplagt. Den er nemlig meget fleksibel og du kan rykke dine spots i skinnen, så de passer bedst til din arbejdsstation. Derudover kan du supplere med mindre lamper som væglamper og bordlamper – se efter funktioner som dæmpning og drejbare lyskilder, så du kan tilpasse og rette lyset, så det passer til dit behov.