Hvad er budgettet til?

Når du går og overvejer om din hobbyvirksomhed skal tages til det næste niveau kan du bruge denne artikel som en fin lille guideline til at vide hvad i alverden du skal gøre og hvilke beslutninger du skal tage. Hvis du reelt set ser god potentiale i den virksomhed du har gang i kan det måske godt lade sig gøre men sørg for at få et ekstra sæt øjne på casen. Det kan betyde forskellen på at miste 50.000 kr. eller tjene 50.000 kr. mildest talt. Spørg eventuelt nogle af de frivillige entreprenørselskaber som der er i Danmark. De vil rigtig gerne rådgive dig til at tage den rigtige beslutning. Mange af dem giver dig faktisk gerne penge hvis du blot kan give dem en liste over hvilke mål og forventninger du har til dit selskab.

Hvad er jeres behov? Få forventningsafstemt

Prøv at skabe dig et overblik over hvilke behov i har i selskabet? Det er selvfølgelig lidt svært for mig at besvare når jeg sidder bag denne her skærm og ikke ved siden af dig men lad os antage at du er en lille enkeltmandsvirksomhed der tjener 10.000 kr. om måneden. Så tjener du plus minus 100.000 kroner om året. Hvis dette er tilfældet har du nok udgifter på cirka 55% af det plus det løse. Har du nogen ansatte? hvis du har en ansat eller måske endda flere der alle fortælle dig at de langt hellere vil blive i det nuværende lejemål men hellere ville se dig investere i en god måltidsordning. På den måde kan du også spare nogle penge i skat, ved at investere i selskabet.

Husk det en hobby

Hvis du ligesom jeg blot har en hobbyvirksomhed der har en total indtjening på 50.000 kroner om året, så husk at det blot er en hobby. Først og fremmest skal det ikke være noget som optager mere plads end højst nødvendigt. Jo, du skal da betaler dine regninger til tiden og besvare dine mails indenfor en forståelig og lovet periode. Men du må ikke investere så mange penge at du sidder og tænker på det en søndag morgen fordi du ikke kan sove. Hvis du alligevel beslutter dig for at få et nyt kontor, så husk at skaf en flyttemand der giver dig en tilsvarende god pris.