18+ | Spil ansvarligt | StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS: www.rofus.nu

Alle nyder at få at vide, at de er de bedste til noget. Og det er normalt gerne at ville være den bedste i alt, hvad man foretager sig. Folk konkurrerer i alt – lige fra enkle aktiviteter såsom at læse og skrive til mere komplekse aktiviteter som at spille skak. At høre at man er den bedste får en til at føle sig godt tilpas og værdsat. Men sandheden er, at der altid vil være nogen, der er bedre end dig.

Medmindre du ønsker at blive professionel spiller inden for din hobby, er der ingen grund til at stræbe efter at blive den bedste i verden. Hvis du har en hobby, er hele pointen at have det sjovt og skabe særlige minder. Det er helt i orden at have en hobby, som du nyder, selvom du ikke er god til den. Mange mennesker nyder f.eks. fodbold, men kun meget få er virkelig gode til at spille det. Der er også mange mennesker, der har en hobby indenfor kortspil, men det er ikke alle, der er fremragende spillere. Dette skyldes, at kortspil kræver både færdigheder og held.

Kortspil

Kortspil er nogle af de mest alsidige spil, du kan spille for at fordrive tiden. Hvis kortspil er din hobby, kan du altid finde en partner til at spille med dig. Takket være moderne teknologi har du ikke engang brug for at finde en fysisk spillepartner. Online kan du spille mod et computerprogram og stadig have den samme følelse som at spille mod en virkelig partner. Hvis du er nybegynder i kortspil, kan du prøve kabale eller blackjack online. Du kan spille disse spil mod en computersimulering, hvilket giver dig tid til at lære at spille væk fra nysgerrige øjne.

Men hvis du endnu ikke ved, hvad dine hobbyer er, bør du ikke begrænse dig til kortspil. Der er mange andre aktiviteter, du kan tage som hobby. Her er et par andre aktiviteter, som du kan afprøve for at se, om du vil nyde at foretage dem regelmæssigt.

Boldspil

Hvis du kan lide at se eller spille boldspil, så er der gode chancer for, at det er din hobby. Folk nyder boldspil, fordi bolde er alsidige og findes i forskellige former og størrelser. Alle bolde er unikke, fra små bolde som f.eks. en tennisbold eller en bordtennisbold til store bolde som fodbold- og basketbolde.

Du kan spille boldspil med fødderne – som i fodbold – eller med hænderne – som i basketball og håndbold. Du kan også bruge bat og ketchere til at slå til boldene, som man gør i baseball, tennis og badminton.

De fleste boldspil kræver, at du er aktiv. Dette gør dem til fremragende hobbyer, fordi de hjælper dig med at holde dig fysisk aktiv. Find et boldspil, som du kan lide, og forsøg at spille det uden at bekymre dig om at være bedre end dem, du spiller med eller mod.

Udendørs hobbyer

Lad os antage, at du er en person, som elsker eventyr. I så fald er der gode chancer for, at du vil have det sjovt, når du laver en udendørs aktivitet. Udendørs hobbyer kræver, at du kommer ud af huset og interagerer med naturen. Det kan være noget så simpelt som naturvandring eller en vandretur op til en nærliggende bakke. Du kan også prøve at gå på jagt eller bjergbestigning. Der er uendeligt mange aktiviteter at afprøve, hvis du er til det. Så længe du er eventyrlysten, vil du altid finde noget, der fanger dit sind og din interesse.

Konklusion

Din hobby er sandsynligvis relateret til din personlighed. Mennesker, der kan lide sociale situationer, har sandsynligvis hobbyer, der involverer interaktion med andre. Hvis din personlighed derimod er reserveret, er der gode chancer for, at du har en hobby, som gør det muligt for dig at være alene og stadig have det sjovt.

Ved at lave en aktivitet, du nyder, hjælper en hobby dig med at fordrive tiden. Når du har fundet din hobby, behøver den ikke at være konkurrencepræget, og du skal derfor ikke føle dig presset til at være god til den. Især fordi pres ofte fjerner glæden. Hobbyer handler om at have det sjovt.