Er du ret nysgerrig efter at læse videre og tilegne dig mere uddannelse? I så fald kan det være en god ide lige at læse med her. I denne artikel gennemgås nogle spørgsmål som du skal stille dig selv, før du går i gang med en ny uddannelse. Læs med her hvis det virker relevant for dig.

Hvilke interesser har du?

Det er først og fremmest en god ide lige at spørge sig selv, hvilke generelle interesser man har. Hvorfor er det du gerne vil læse videre? Er det for eksempel fordi, at du gerne ville fremme dine kommende jobhorisonter? Det kan være, at du gerne vil tilegne dig ny viden, som du kan benytte i dit nuværende job? Eller måske har du fundet en helt ny interesse, som du gerne vil prøve at jagte ved at få noget med uddannelse indenfor dette felt?

Det er en meget god ide at stille sig selv sådanne spørgsmål, før man melder sig ind på nogle bestemte uddannelser. Hvorfor er det helt præcist du gerne vil læse videre? Der er for eksempel også meget stor forskel på, om man læser på IBC International Business College eller et mere teknisk universitet.

Når du har fået et bedre billede af, hvorfor du gerne vil læse videre, så er det en god idé at danne sig et indtryk af ens muligheder. Selv hvis du gerne vil læse noget ret specifikt inden for f.eks. marketing, så er der altså også ret mange uddannelser, som kører med marketingkurser. Måske du også har mulighed for at tage nogle relevante kurser gennem din fagforening eller lignende? Det er også noget du bør overveje.

Har du råd til selv at betale?

Det er også en god ide at spørge sig selv om, hvem der skal betale gildet, hvis du gerne vil læse videre. Der er ret mange uddannelser her i landet, som staten betaler til. Du kan derfor også gratis tage en uddannelse og måske kan du endda få SU, som kan være løn for dig imens du er under uddannelse. Men der er nu også en hel del uddannelser, som man ikke kan få statsstøtte til. Er din næste uddannelse netop sådan en type uddannelse?

I så fald er du nødt til at spørge sig selv om, hvor man skal få pengene fra. Det er en mulighed, at du selv sparer nok penge op til din nye uddannelse. Men nogle gange kan man også få gildet betalt af sin nuværende arbejdsgiver eller diverse fonde.