Cyklen er vi danskeres foretrukne transportmiddel, og det er der god grund til. Du kan nemt komme fra A til B, og samtidig får du pulsen op, når du kører på cykel. Derfor er det en god idé at vælge en cykel af ordentlig kvalitet, når du skal investere i en ny herrecykel eller damecykel. Du finder et stort udvalg her.

Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, følger herunder en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af. Når du har læst de gode råd igennem, får du nemmere ved at vælge en cykel, som matcher dine ønsker. Det kan være svært at vælge den rigtige model, men der er heldigvis mange muligheder, og i dag er cykler af høj kvalitet.

Hvilken form for cykel skal du vælge?

Når du skal vælge en cykel, skal du først og fremmest overveje, hvilket behov du har. Der er mange forskellige modeller, og du kan derfor starte med at tænke over, hvad du skal bruge den til. Hvis du skal tilbagelægge mange kilometer om dagen, bør du ofre lidt mere og vælge en robust cykel. Skal du derimod ikke bruge cyklen så meget, kan du vælge en billigere model.

Herudover kan det være praktisk at overveje, om den udelukkende skal tjene som transportmiddel, eller om den også skal anvendes til motion. Planlægger du at bruge den til motion, kan du vælge mellem en racercykel eller en mountainbike. Der er mange forskellige modeller, men disse to er mest praktisk, hvis du vil træne.

Skal du bruge den som transportmiddel, bør du overveje, hvor langt du skal køre. Skal cyklen primært bruges til bykørsel, kan du med fordel vælge en cykel, som egner sig til det – eksempelvis en klassisk herre- eller damecykel eller en citybike. Skal cyklen være smart at se på, kan du vælge en fixiebike.

Hvad er dit budget?

Når du har fundet ud af, hvilken form for cykel der egner sig til dit behov, kan du begynde at lede efter den rigtige model. Du kan derfor med fordel lægge et budget, så du er sikker på, at du udelukkende går efter de cykler, som du rent faktisk har råd til.

På de fleste webshops kan du sortere på baggrund af pris, så du kun får vist de cykler, som matcher dit budget. Du kan også tage ned til den lokale cykelhandler, hvis du ønsker lidt mere ekspertise, når du skal vælge cykel.