At eje en båd er en stor drøm for rigtig mange mennesker. Fantasien om at lette anker, sætte sejl og tage på en rejse under varmere himmelstrøg i spændende og fremmede lande, er en som mange kan genkende. Desværre er det de færreste, der har mulighed for at lade denne drøm gå i opfyldelse.

Er du en af de heldige der har muligheden for at eje en båd, tager du sikkert en sejltur i ny og næ. Måske er det ikke blevet til en jordomsejling endnu, men det betyder ikke at båden ikke kan blive brugt. Tager du ud at sejle, er der noget udstyr som du bare skal have med. Læs med her, og find ud af hvad du skal huske at have med.

Det er vigtigt med en lænsepumpe

En lænsepumpe – eller vandpumpe, som den også bliver kaldt – er en pumpe, som bruges til at pumpe uønsket vand eller anden væske af båden. Det er vigtigt at have sådan en pumpe, fordi det ellers kan go grueligt galt, hvis du ikke kan komme af med vand der er løbet ind i din båd.

Er der hul i båden, kan lænsepumpen bruges til pumpe vandet ud, og derved forhindre at skibet synker. Pumpen kan selvfølgelig også bruges i mindre alvorlige situationer, som for eksempel under et stort storm- eller regnvejr, som har gjort at båden tager meget vand ind.

Du kan både få en lænsepumpe som manuel og elektrisk, alt efter hvad dit behov, budget og ønske er. En manuel pumpe er en du betjener med håndkraft – du skal altså selv pumpe vandet ud –, hvorimod en elektrisk pumpe klarer hele arbejdet for dig.

En lænsepumpe er altså et stykke udstyr, som du er nødt til at have i din båd, hvis uheldet nu er ude – eller hvis du sejler ind i et uvejr.

Det rette værktøj er nødvendigt

Det man mindst har lyst til hvis der er knas i maskineriet mens man er på sejltur, er at mangle noget af det nødvendige værktøj. Det er derfor vigtigt at sørge for at have det rette værktøj med sig til alle tider når man er ude at sejle. Det er noget udstyr, som man hurtigt kan komme til at skulle have brug for, og det vil være meget ærgerligt ikke at have det på sig hvis man lige pludselig befinder sig i en situation hvor det er nødvendigt for at kunne komme sikkert videre.

Hav en funktionel førstehjælpskasse med

Det kan ikke undgås at man for tid til anden kan komme til skade på en båd. Hvad enten man har skåret sig på en spids genstand eller der er sket noget andet, er det rart at have en god førstehjælpskasse med, som indeholder alt det forskellige førstehjælpsgrej som man normalt har brug for.

Det er ikke altid nok med et stykke plaster, så sørg derfor for at din førstehjælpskasse også indeholder andet, så som forbindinger til for eksempel et forstuvet håndled. Opdater jævnligt din førstehjælpskasse så den hele tiden indeholder det den skal. Gør du det, vil du kunne føle dig tryg ved at tage ud på vandet i din båd.

Skulle det gå mere galt end hvad du selv kan klare, er det vigtigt at du har mulighed for at kunne tilkalde hjælp. Sejler du steder hvor der ikke er telefonsignal, skal du medbringe dig en radio, så du på den måde kan komme i kontakt med andre. Et par nødraketter er også gode at have på sin båd, så man kan signalere at der er noget galt.