Kalder eventyret? Har du svært ved at sidde stille ved tanken om alle de lande, der venter på dig derude? Så er det vist på tide at sætte arbejdet på pause og komme ud i verden.

Som så mange andre danskere drømmer du sikkert om en ferie med masser af oplevelser. Du gider ikke altid pool og strand, du vil se mere. På denne side kan du finde netop det.

Gå i mayaernes fodspor

Som en ægte eventyrer er du selvfølgelig nødt til at besøge Maya Pyramiderne. Hvad ville en dansk Indiana Jones være uden at besøge ruiner?

Bevæg dig rundt på den store plads og se hvordan det majestætiske pyramider skyder op mellem træerne. Det er umuligt at blive fascineret af disse fantastiske bygningsværker. Hvorfor byggede de det? Findes der en større mening bag? Kunne der være hemmelige gange og kamre, ingen kender til? Alle de spørgsmål dukker straks op. Hvilket er grunden til, at du må trække ned i din hat for at skygge for solen, så du rigtigt kan få det hele i perspektiv.

Gå nu ind i de flotte pyramider, se om du kan få øje på noget, ingen andre har opdaget før. Skab dine egne teorier og tænk på, hvad en eventyrer ville gøre. Han ville selvfølgelig trykke eller træde på sten, der stikker for meget ud til, at det kan være en tilfældighed.

Mangler du mere eventyr?

Bliv en del af inkaernes liv

Besøg Peru og tag turen ud til det mystiske Machu Picchu. Byen der var så godt gemt, at den først blev fundet i 1911. Hvem byggede denne enestående by, er det første spørgsmål, der dukker op. Hvorfor byggede de den lige her af alle steder? Helt ude på en stejl klippe.

Spørgsmålene vokser, når du bevæger dig længere ned ad gaderne og ser, hvor tæt hver enkelt mursten sidder på hinanden. De vokser endnu mere, da du opdager, at stenene er skåret til og sat sammen som et puslespil. Hvordan kunne en civilisation for flere tusinde år siden udføre den slags arbejde? Ingen vægge er ens. Der er dem, som er bygget lidt mere traditionelt. Så er der dem, som er en god blanding af kæmpestore, mellemstore og små sten.

Prøv at forestille dig, hvilke slags mennesker der levede her. Midt ude i ingenting, imellem alle disse bjerge. Og hvorfor forlod de det så pludseligt?

Frem med pisken, på med hatten og tag så afsted på dit livs eventyr. En hel verden venter derude.