Lige meget hvor du skal holde ferie henne, er det et godt og miljørigtigt valg at tage elbilen. Dog kræver det planlægning og forberedelse, hvis du gerne vil køre på ferie i en elbil. Læs med videre her og find gode råd til at køre på ferie i en elbil.

Planlæg rejsen og undersøg lademulighederne

Først og fremmest skal du planlægge rejsen, så du ved, hvor du skal hen. Når du har styr på dette, er det værd at undersøge lademulighederne. Skal du på ferie i Danmark, kan du blandt andet finde apps, der giver et overblik over ladestandere rundt omkring i landet.

Lad ikke bilen helt op hver gang

For at oplade din elbil mere effektivt er det en fordel at tage flere kortere stop, hvor du kun oplader bilen en smule. Du bør altså ikke lade bilen helt op hver gang.

Tag dit eget ladekabel med

Når du kører på ferie i en elbil, kan det ydermere være en fordel at medbringe et ladekabel. Herved kan du lade bilen op om natten, så batteriet er fuldt opladt dagen efter. Er der ikke noget ladekabel på din destination, så har du heldigvis dit eget med.

Lad bilen op hjemmefra

Hvis du har en ladeboks derhjemme, bør du sørge for at lade bilen op hjemmefra. På den måde kommer du godt fra start af, og du skal ikke stoppe et sted tæt på hjemmet nærmest lige, når du er kørt afsted.

Husk at have det sjovt undervejs

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at I alle sammen husker at have det sjovt undervejs og nyde køreturen.