Vi har set dem i de danske storbyer, da de sværmede gaderne i 2019, hvor det blev muligt at leje en elektrisk scooter som alternativt transportmiddel.  I sommeren 2021 gør den elektriske scooter sit comeback. 

Hvorfor anskaffe sig en elektrisk scooter 

En elektrisk scooter er et mere miljøvenligt transportmiddel da de, frem for almindelige brændstof transportmidler, kører på el. Elektriske scootere er især et optimalt transportmiddel i større byer, hvor det kan være svært at finde parkeringspladser både til biler, knallerter men også cykler. Derudover kan de nemt klappes sammen og tages med i busser og toge. I nogle tilfælde skal man faktisk betale for at tage sin cykel med i tog eller bus, det skal man ikke med en elektrisk scooter. 

De fleste som har prøvet at benytte en scooter, vil være enige om, at det er enormt sjovt at køre på. Ligesom da man som barn kørte på løbehjul, denne gang kører man hurtigere og skal ikke bruge benkræfter. Især om sommeren er elektriske scootere en sjov måde at komme fra A til B, så kan undgår svedige ture i offentlige transport eller svedige cykelture. 

Elektriske scootere kan købes flere steder og til fornuftige priser, dog kan man til fordel gøre brug af en cdon rabatkode og få en endnu bedre pris på det populære transportmiddel.  

Fakta om elektriske scootere 

Der findes forskellige typer af elektriske scootere. De findes som elektriske løbehjul, som vi alle kender dem. Dog findes der også elektriske scootere med et sæde, så man kan sidde ned. 

Elektriske scootere kører som sagt på el, og en opladning holder op til 20 km. Derudover tager det kun omkring 4 timer for at opnå en fuld opladning.

Elektriske scootere fås i flere forskellige modeller og farver. En elektrisk scooter styres med forskellige knapper ved håndtaget. Læs mere her hvis du er interesseret i flere informationer omkring elektriske scootere. 

Færdselsregler for elektriske scootere 

Det er vigtigt, man sætter sig ind i færdselsreglerne for elektriske scootere, inden man anskaffer sig en. 

For det første har elektriske scootere en aldersgrænse. For at køre på en elektrisk scooter i trafikken, skal man være fyldt 15 år. Alle scootere skal være CE-godkendte og må maks veje 25 kg med en størrelse på max 2 meter langt og 70 cm bredt. Man skal følge cykelreglerne, det vil sige, man kører på cykelstien, følger cykelsignaler og skiltning. Man må ikke køre på fortove og gangstier. Man skal også give tegn med arme, når man stopper eller skal dreje, ligesom når man kører på cykel. Man må kun være én person på scooteren og lys skal være tændt døgnet rundt. 

Fartgrænsen ligger på maks 20 km/t. Har man en elektrisk scooter, som kører hurtigere end det, er de ikke tilladte i trafikken. Scooteren skal også være forsynet med en reflekser.