Naturen kalder mere og mere på os, og der kan være store oplevelser i vente ude i det grønne. Mange forbinder tid i naturen med noget, der går langsomt og er stille, men det kan også være en god ide at forsøge at lege en smule mere, end man plejer, og her er naturen det perfekte sted.

Voksne og børn i leg

Legen er ikke kun tiltænkt børn, selvom det er, hvad vi ofte forbinder det med. Men voksne kan ligeså vel have rigtig godt af at komme lidt ud af de vante rammer, og så prøve at løbe lidt rundt i en skov i leg eller deltage i noget, de måske altid drømte om som børn, men aldrig fik mulighed for. Det kan være, at rollespil skal prøves, eller at du bare skal have fat i noget udstyr eller et startskud for legen på rodes.dk. Det kan også være, der bare skal fyldes op på børnenes lager, og at du selv går på udkig efter noget mere simpelt, hvor legemusklen stadig styrkes. Det kan nemlig være et frirum at bevæge sig ind i legen, om det så er en gruppe voksne, voksne og børn eller bare børn, som leger sammen. Nogle gange må man, som voksen, også kigge på dem og blive lidt inspireret.

Lege med- og uden fantasi

Det svære ved at lege, når først man har fået en vis alder, kan være at have fantasien med på samme måde, som børn kan. Måske vil du opleve at se det hele lidt “udefra”, på en måde, som børnene ikke kender til. Hvis det er en forstyrrelse for dig i legen, så kan du gøre brug af de lege, som allerede er fastlagt, og som ikke nødvendigvis kræver stor fantasi. Det kan være gemmeleg, fangeleg, samarbejdslege, øvelser i naturen eller aktive udendørsspil.