De seneste år er flere og flere danskere kommet ud i naturen og ud på de danske vandrestier. Uanset om du er en af de nye vandrere i klassen, eller allerede har mange kilometer i fødderne, skal du ikke kigge langt ud over landets grænser for at finde nogle af de mest berømte vandreruter i verden, til at udfordre dig selv på.

Gå i pilgrimmenes historiske fodspor

Hvis tanken om smuk natur, fysisk udfordring og ømme fødder er lige dig, så bør du ikke snyde dig selv for den uforglemmelige oplevelse det er at gå caminoen. Caminoen er en række af lange vandreruter hovedsageligt i Spanien, som pilgrimme har vandret i århundreder.

Hvis du overvejer at kaste dig ud i den både fysiske og personlige rejse det er at vandre på de gamle pilgrimsstier, er det vigtigt at du får styr på to ting: hvilken camino-rute ønsker du at gå og hvor lang tid har du til at gå den? Der findes heldigvis en række hjemmesider, som har samlet alt hvad du skal vide, før du drager ud på dit livs vandring. Her kan du finde svar på alle spørgsmål lige fra hvad der er vigtigst at pakke og hvad man kan se på de forskellige ruter til hvor man skal sove, og hvor meget man skal regne med at turen vil koste.

Vær velforberedt: træn op til Camino-vandring på de danske stier

De mange kilometer på de spanske vandreruter kan være en stor udfordring, men heldigvis skal du ikke se dig langt omkring for træningsmuligheder i den danske natur. Med inspiration fra netop Caminoen kan du teste din vandreform – og dine vandrestøvler – på eksempelvis Camønoen, Amagerminoen eller Kaninoen.

Når du føler, at vandreformen er i top, kan du booke flybilletterne til dit livs vandreoplevelse.

Så pak rygsækken, på med vandrestøvlerne, frem med dit skole-spansk og afsted til Caminoen.