Det er en dejlig sommerdag, og vinden blæser stille. Du kan høre fuglene synge langt ude i skoven. Du står og kigger ud over naturen med din tunge North Face rygsæk på skulderen, dine vandrestave i din ene hånd og din drikkedunk i den anden. Du tager en tår, mens sveden pibler ned af din pande. Det var egentlig en meget lang og hård tur, men du har endelig nået din destination og det er sidste dag. Bag dig står din familie og snakker sammen, mens de slapper af efter den lange vandretur i skoven. Du kan egentlig mærke, hvordan sveden har sat sig og lugten er også kommet kraftigt frem. Puha, du glæder dig til at tage dit tøj af. Du kigger ned og dine nye vandresko er også fyldt med masser af jord og mudder. Du ærgrer dig lidt, for de har trodsalt kostet mange penge.

Du kommer hjem fra din vandretur. Du pakker din rygsæk ud, og kan se at dit vandretøj er beskidt og lugter af sved.

Det er her imprægneringsprodukter redder alt!
For at dit beskidte tøj og sko kommer til at se ud som nye, skal du benytte dig af imprægnering. Det er både supernemt og effektivt. Skal du vaske dit tøj, så skal du benytte dig af en spray for at få det mest effektive resultat. Nedenfor kan du se en guide til, hvis du skal rengøre dit vandretøj og vandresko:

Sådan gør du, hvis du benytter dig af spray:

  • Start med at sørge for at overfladen af tøjet eller fodtøjet, er rent
  • Spray fra en afstand på 10 til 15 cm, eller påfør med en klud
  • Dup overskydende imprægneringsmiddel med en ren klud
  • Lad dit vandretøj eller fodtøj tørre helt før du benytter det igen

Har du derimod andre sko i læder, som skal rengøres efter en lang tur i skoven. Så skal du benytte dig af balsam i stedet for spray, som giver det mest effektive resultat. Nedenfor kan du se en guide til, hvis du skal rengøre dine lædervandresko:

Sådan gør du, hvis du skal rengøre dine lædersko med læderbalsam?

  • Sørg for at dine sko er rene før brug
  • Gnid produktet langsomt ind i overfladen men en cirkulær bevægelse
  • Brug en blød klud så produktet kommer helt dybt ind i alle sprækker for at forhindre læderet fra at revne

Du kan roligt ånde lettet op efter rengøringen af dit vandretøj og sko, da imprægneringsprodukterne opretholder åndbarheden og vedligeholder holdbarheden længere. Du har helt klart sikret dig at spare penge på at investere i ny beklædning og kan nøjes med kun at rengøre det.