Overvejer du at tage på vandretur? Det er ikke svært at forstå hvorfor. En vandretur er nemlig en fantastisk måde at opleve naturen på samtidigt med at man får en god omgang motion. Her er en række gode grunde til at tage på vandretur.

Husk god påklædning

Inden vi går videre til grundene vil vi først og fremmest nævne, at det altid er vigtigt at klæde sig klogt på når man skal ud på vandretur. En vandretur kan hurtigt komme til at blive meget lang, hvis vejret bliver dårligt og man ikke har forberedt sig på dette. Sørg derfor at besøg en outdoor butik og få købt noget kvalitets outdoor tøj, så du er forberedt uanset om det bliver en høj solskinsdag eller hvis det kommer til at stå ned i stænger.

Gode grunde til at tage på vandretur

  • Frisk luft: Først og fremmest er der den gode grund, at det er dejligt at komme ud at få den friske luft der er ude i naturen. En vandretur i naturen, hvor du trækker vejret lidt dybere i friske omgivelser vil gøre at der sendes mere ilt ud i kroppen hvilket er meget sundt.
  • Motion: Derudover er der naturligvis også den åbenlyse grund, at en vandretur er god motion. Efter bare 30 min på vandretur begynder der allerede at ske en masse gode ting i kroppen.
  • Let primitivt: Hvis du tager på en vandretur hvor du overnatter, så vil sådan en tur i telt og sovepose få dig til at sætte endnu mere pris på de moderne ting når du kommer hjem igen.
  • Stilheden:
  • Du bliver glad: En god vandretur ude i naturen gør en glad i låget. Undersøgelser har vist, at vandreture ude i naturen gør noget godt for vores humør og altså ikke bare er sunde for vores fysiske helbred, men også vores mentale helbred. 
  • Alle kan tage på vandretur: Sidst men ikke mindst, så er der også den fordel, at vandreture er for alle. Det vil sige, at uanset hvilket alder du er i, så kan du tage ud at vandre. Er du ung betyder det også at du kan invitere din mor eller mormor med på vandretur og få noget kvalitetstid sammen med dem, som du måske ellers normalt ikke vil få.

Der var en række gode grunde til at tage ud på vandretur. Forhåbentligt var denne artikel med til at inspirere dig og give dig lyst til at prøve på at komme ud på en længere vandretur i naturen.