Når man har gået i folkeskole i hele 10 år, så kan det virke rigtigt uoverskueligt at skulle videre derfra. Man har jo trods alt knyttet et tæt bånd til sin klasse, og det kan måske også være lidt svært at skulle sige farvel, hvis i ikke skal til samme gymnasie. Mest af alt kan man måske være bange for denne store forandring, og bange for, at man ikke helt er klar til gymnasiet.

Der er dog forskellige ting du kan gøre, for at forberede dig. På den måde bliver det hele bare lidt nemmere, og du vil helt sikkert føle dig mere klar. En af de ting du ikke kan undvære på gymnasiet, er en computer – og det skal helst være en god en. Det kunne for eksempel være en fin bærbar computer fra HP.

Hav alle dine ting i orden

Den bedste måde at forberede sig til gymnasiet på, er ved at have alle sine ting i orden. Det går bare ikke at komme i skole uden de ting, som man har brug for, og som undervisningen kræver. Dette kender du nok godt fra folkeskolen.

På gymnasiet hæves niveauet en smule, og det er derfor ekstra vigtigt, at du har dine ting i orden. Sørg for at have en god computer, som du ved, ikke pludselig kortslutter. Det er også vigtigt at have styr på de basale ting – penalhus, blyanter og så videre.

Tag den med ro – du er ikke den eneste, som er nervøs

Selvom det måske kan føles sådan, så er du helt sikker ikke den eneste, som er nervøs. Alle der starter på sit første år har sikkert lige så mange sommerfugle i maven, som du har. Det er vigtigt at huske, at det hele nok skal gå, selvom det virker lidt skræmmende.