Det kan være nemt at falde ind i de samme rutiner, når du har en langtidspartner. Fasen, hvor du svæver på en lyserød sky, er ovre, og det er nu tid til at have en almindelig hverdag sammen. Dette kan måske lyde kedeligt og trist, men det kan være en smuk del af det at være i et forhold. Dog er det vigtigt, at alle parter prioriterer at gøre noget ud af intimiteten for at bibeholde spændingen og romantikken.

Spørg hinanden

Når du har været sammen med en parter i lang tid, kan det være svært at lave om på jeres sædvanlige måde, at have sex på. Derfor er det vigtigt at spørge ind til, hvad din partner godt kan lide, selvom du allerede tror, du kender svaret. Det kan være, at du bliver overrasket. Derudover er det en spændende måde at starte en sexet samtale på.

Spørg ind til din partners fantasier og udtryk dine egne. På den måde kan du og din partner sørge for at i få sat gang i spændingen. Vær åben overfor hvad din partner forslår, men du skal selvfølgelig kun gøre det, du føler dig komfortabel med. Hav en åben samtale uden at dømme hinanden.

Udforsk voksenlegetøj

Sexlegetøj kan være en sjov måde at pifte jeres sex op. Der findes sexlegetøj, som passer til alle køn og præferencer. Derfor er det bare med at udforske kategorien. Læs mere på Erotiko.dk og lær om forskellige sexlegetøj og andre sexede ting at gøre med din partner.

Sexlegetøj behøver ikke at være overdådigt eller skræmmende. Det kommer an på, hvad dig og din partner godt kunne tænke jer. Snak om hvad I ønsker at få ud af at bruge et sexlegetøj. Så har I et udgangspunkt. Start eventuelt med at købe et simplet legetøj. Derefter kan I bevæge jer videre i verden af sexlegetøj.

Spontanitet og romantik

For at undgå at alt i dit forhold bliver forudsigeligt og rutineret, kan du overraske din kæreste på en sexet og uventet måde. Du kan købe blomster, finde dit frækkeste undertøj frem og meget mere. Ved at overraske hinanden og tage initiativ til at have en romantisk og sexet stund, kan I begge nyde hinanden mere.

Din partner forventer ikke at blive overrasket, hvilket kan gøre dem endnu mere rød i kinderne. Spil på hvad din partner godt kan lide, og udfordre jeres sædvanlige sexrutine. Du kan eventuelt forberede en sexet leg, eller andet som kan sætte gang i stemningen.

Intimitet uden forventninger

Intimitet behøver ikke altid at ende i sex. Som partnere kan man sagtens ligge og kæle, uden at sex behøver at være slutningen. Ved at inkorporere intimitet uden sex kan I begge nyde hinanden på en lidt anderledes måde. Dette kan eventuelt resultere i, at I gerne vil have hinanden endnu mere.

Daglige og hyppige berøringer kan også være en dejlig ting i et forhold. I dette tilfælde behøver det heller ikke at være seksuelt.

Som partnere er det vigtigt at nyde hinanden både seksuelt og ikke seksuelt.