En tur på efterskole kan blive et minde, der følger dit barn for resten af livet. Det er et sted, hvor man har mulighed for at lege med selvstændigheden og prøve at stå på egne ben. Man kan danne venskaber, der varer hele livet igennem. Derfor skal du bestemt ikke snyde dit barn for en efterskoleoplevelse, hvis de er interesserede i det. Men det er også vigtigt, at du finder en god efterskole, der passer til dit barns ønsker og behov. Så er sandsynligheden for, at det bliver en god oplevelse meget større.

Overvej en kristen efterskole

Hvis dit barn er interesseret i religion, så kan det være en rigtig god idé at kigge på nogle kristne efterskoler. Men det at være religiøs behøver dog ikke være et krav for at falde godt til på en kristen efterskole. De kristne værdier om næstekærlighed og hjælpsomhed er nemlig nogle, som langt de fleste mennesker kan tilslutte sig. Her har dit barn mulighed for at blive mødt i øjenhøjde og blive set for alle de gode egenskaber, det besidder. Og det at udvide sin faglige og sociale horisont kan bestemt heller aldrig være en dårlig ting.

Vælg efter interesse

Noget af det, der kendetegner efterskolelivet er, at man har mulighed for at dyrke nogle af de interesser, der ikke nødvendigvis er plads til på en konventionel folkeskole. Derfor er det også en rigtig god idé at lade dit barns interesser vise vejen, når I skal vælge en efterskole. Det kan være, at dit barn er rigtig glad for sport, og i så fald er der i hvert fald masser af muligheder for efterskoler rundt omkring i landet. Men der er også masser af steder, der tilbyder undervisning i musik, drama, madlavning og alle mulige spændende emner. Det er bare at springe ud i det.