Hvis du har prøvet at få dit fly aflyst, lige mens du stod og glædede dig til at komme på ferie nede i sydens sol, eller på backpackerrejse i Sydamerika, ved du, hvor frygtelig en følelse det er. Du har glædet dig i månedsvis, men så ud af ingenting er hele din rejse måske pludseligt havnet i vasken. Du skal til at bøvle med at finde en ny afgang, hvilket ikke altid er en nem sag – især ikke hvis du allerede står og venter i lufthavnen!

Det er med andre ord ikke nogen sjov situation at stå i, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at finde et andet fly, der afgår på samme dag. Heldigvis har du som forbruger krav på at få aflyst fly kompensation, hvis der sker det forfærdelige, at et fly, du har bestilt, bliver aflyst.

Takket været Europa Parlamentets regelsæt på området har du lovmæssige krav på denne kompensation, og der er derfor ingen grund til at tro, at de penge du har brugt på billetten, nu bare er forsvundet ned i flyselvskabets sorte jetstrøm. Det er dine penge, og du har krav på kompensation.

En besværlig proces kan kræve hjælp

Processen med at få din tabte penge igen kan dog ofte være lang og besværlig, og måske har du ofte haft helt lyst til at opgive, fordi processen kræver for meget af din tid og energi. Heldigvis kan du få hjælp til at få kompensation for et aflyst fly, hvis du er stødt med hovedet mod muren.

Hos flypenge.dk vil den juridiske afdeling tage sig kærligt af din sag, og deres råd og vejledning er helt gratis. Kun hvis det ender med, at du får penge tilbage fra flyselvskabet, skal du betale en lille procentdel – og alt sammen uden du skal løfte en finger.