Selvom Danmark er et lille land, har vi stadig en del natur. I Danmark har vi mange forskellige typer af natur, som mange ikke er klar over, der findes i Danmark. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på den danske natur, og hvorfor forskellige naturfænomener er et besøg værd. Når du skal ud i naturen, er det en fordel at have det rigtige tøj, og det kan du finde lige her.

Et lille land med store fænomener

Det er ikke mange, som forbinder Danmark med store naturfænomener, men der er faktisk flere naturfænomener i Danmark. En af fænomener er Vadehavet, hvor du virkelig kan fornemme, hvorfor tidevand er et helt specielt fænomen. To gange i døgnet med 12 timers mellemrum er der højvandet, og det er hele tiden en igangværende proces.

Der er tale om helt uanede store mængder vand, der bliver flyttet, når der henholdsvis er høj- og lavvandet. Det er tidevandet, som skaber Vadehavet, og dette er noget, som tiltrækker rigtig mange mennesker hvert eneste år.

Et andet naturfænomen er Møns Klint. Mønt Klint giver det perfekte øjebliksbillede på naturens kræfter. Mønt Klint er i en fase, hvor nedbrydningen er konstant. Det betyder, at klinten er meget dynamisk, fordi den både bliver påvirket af vind og vejr. Mønt Klint er ca. 128 meter høj og strækker sig over 7 km langs kystlinjen. Mønt Klint er en stor del af den danske natur, fordi det er en kombination af kyst, vind og vejr.

Du behøves ikke rejse væk for at se seværdigheder

Det er ikke nødvendigt for dig at rejse til udlandet for at få en oplevelse. Udover de to ovenstående naturfænomener, er der også mange andre forskellige typer af natur i Danmark, som tiltrækker turister året rundt. Så det handler bare om at få outdoor-tøjet på og komme ud og se den danske natur!