Når man fylder rundt, skal det også fejres.

Det er kun hvert tiende år, det sker, og derfor ville det være synd, hvis man så ikke greb muligheden for at gøre noget ud af det. Gør man ikke det, er det et helt årti, man skal vente på igen at kunne gøre det.

Hvis du står i den situation, at du skal planlægge en rund fødselsdagsfest for dig selv eller en anden, så skal du læse med i denne artikel. Vi har nemlig forsøgt at lave opskriften på den perfekte runde fødselsdagsfest.

Festens størrelse

Det første du skal finde ud af, når du skal holde en fest, er, hvor stor den skal være. Det vil med andre ord sige, at du skal bestemme dig for, hvor mange mennesker du kan og vil invitere.

Antallet af gæster har en stor betydning for resten af de ting, som du skal bestemme dig for, så hvis du ikke ved præcis, hvem du skal invitere, så prøv at få dig en idé om det.

Festens lokation

Når du nogenlunde ved, hvor stor festen skal være, kan du bestemme dig for, hvor den skal afholdes.

Hvis du blot vil holde en lille intim fest, kan det være tilstrækkeligt at holde den derhjemme, men det kan være en god idé at bestemme dig for, om den skal holdes inde eller ude. Så har du nemlig tid til at leje et festtelt, hvis du vil det.

Vil du holde festen et andet sted, er det aldrig for tidligt at booke noget, for det kan nogle gange blive svært at finde plads, hvis du er for sent ude.

Mad og drikke

Det er ikke mange fester, man hører om, hvor der ikke bliver serveret noget for gæsterne. Både mad og drikke er nemlig noget, vi altid har samlet os om.

Derfor er det også noget, som du skal have på plads til din fest.

Husk at det er bedre at overvurdere end at undervurdere. Så vil du nemlig i værste fald bare have nogle lækre rester efter festen.

Underholdning

Uanset hvor festlige dine venner er, så er det også godt at planlægge noget underholdning til hele tiden at holde gang i festen.

Det kan se meget forskelligt ud fra fest til fest, men nogle eksempler på god festunderholdning er:

  • Selskabssange

  • Lege

  • Live band

  • Quiz

  • Konkurrencer

Underholdningen vil også ofte komme an på festens størrelse.

Gaver

Hvis du holder en fest for dig selv, er det måske ikke nødvendigt at købe nogen gaver, men selvom det virker lidt barnligt, så vil dine gæster uden tvivl blive glad for at høre, hvad du går og ønsker dig.

Ellers findes der også masser af artikler om gaveideer, som kan give inspiration til at finde de bedste gaver.

Alt det løse

Der findes også en del mindre ting, som du også skal huske at tage højde for. For eksempel:

  • Festdekorationer

  • Belysning

  • Service

  • Borde og stole

  • Oprydning

Og så skal du huske bare at nyde festen.