Når sommeren endelig tager virkelig fat, bliver de danske farvande også vidt besøgt af glade mennesker på sejlture. Om det så blot er en hyggelig familietur ud på det flotte hav eller en helt igennem reel fisketur, så er de danske have altid velbesøgt hen over sommeren.

Rigtig mange danskere har et ret specielt forhold til vandet og det hav, som vi er omringet af herhjemme. Med vores langt strækkende kystlinjer er vi nemlig sjældent mere end en enkelt times kørsel fra vandet. Så naturligvis vil dette altid gøre stort indtryk på os.

Sejlertøj behøver ikke være trist og gråt

Selvom der altså er en stor tradition for at besøge vandet – og helt bestemt også tage ud på vandet – så betyder det ikke, at vi stadig kun afholder os med det lige så traditionelle sejlertøj. Hvis man beder en tilfældig dansker om at beskrive netop sejlertøj, så kan det dog godt være, at mange vil begynde at beskrive store orange regnjakker, gummistøvler og waders.

Men i dag er det faktisk sådan, at man kan finde meget sejlertøj, som både opfylder de praktiske gøremål, man gerne vil have fra sit overtøj, men samtidig også er i et mere moderne udtryk.

Hav helt styr på sikkerheden

På trods af at de danske farvande er helt igennem smukke, og rigtig mange danskere har et rigtigt godt forhold til dem, så kan de også være meget farlige. Hvis man ikke tager sig de rigtige foranstaltninger, inden man bevæger sig ud på vandet, er der en reel chance for, at man kommer meget til skade.

Man skal altid have fuld respekt for vandet og det liv, som det har. Ude på de små både er vi ikke mere end bare små brikker, og derfor er det helt centralt, at man har styr på den sikkerhed, der skal passe på os alle.