Hvis du bruger meget tid derhjemme med dine børn, løber du højst sandsynlig tør for ting at lave lige pludselig. Det kan være rart med noget inspiration til, hvordan du kan aktivere dig selv og dine børn, så det ikke bliver kedeligt eller frustrerende at gå derhjemme.

Spring ud i et kreativt projekt

Hvis der er noget, der er hyggeligt at bruge tid på i fællesskab, så er det kreative projekter. Der findes alverdens forskellige kreative projekter, som du og dine børn kan begive jer ud i. Derfor handler det bare om at finde på noget, som både du og dine børn synes, er sjovt at lave.

Det kan f.eks. være at male hvert sit lærred, som kan pynte i jeres hjem. Det kan også være at forme skulpturer af ler eller at lave jeres egne billedcollager.

Køb en ny gadget eller legetøj

Hvis du og dine børn allerede har kastet jer ud i diverse kreative projekter, lege og aktiviteter, kan det være, at der skal noget helt andet til. Hvis du investerer i en ny gadget eller et stykke legetøj, giver det dine børn noget helt nyt at tage sig til. Det kan f.eks. være en fjernstyret bil, som kan give noget ny glæde og spænding. Det er ikke altid nødvendigt at købe helt nye ting, når du gerne vil aktivere dine børn, men når du løber tør for idéer, er det godt til at give et friskt pust.

Lav mad sammen med dine børn

Madlavning er som regel sjovere i fællesskab. Hvis ikke allerede dine børn er glade for at lave mad, bliver de det hurtigt, hvis du hiver dem med i køkkenet. Du kan f.eks. lade dem vælge, hvilke retter I skal lave sammen, da det kan være med til at motivere dem til at komme i gang.