Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig god ting at gå mange ture. Du bevæger din krop og holder dig i gang på en stille og rolig måde. Det er en god form for motion, der ikke kræver ret meget af dig. Men nogle gange bliver det kedeligt at gå ture de samme steder hele tiden.

Derfor får du her nogle tips til, hvordan du gør dine gåture mere interessante.

Find nogle nye ruter til dine gåture

Først og fremmest hjælper det at finde nogle nye ruter, så du har nogle af skifte imellem. Hvis du altid går samme rute, så bliver din gåtur højst sandsynlig kedelig på et tidspunkt, fordi alt på din tur er forudsigeligt. Derfor er det rigtig rart med nogle nye ruter, så du får nogle nye ting at kigge på. Det gør det langt mere interessant at gå en tur.

Hvis du har brug for inspiration til nye områder at gå i, så står der nogle gange mere om den slags på byer eller kommuners hjemmeside. Læs f.eks. mere om Jammerbugt kommune på Jammerbugtposten.

Lav en måling af dine skridt

Det bliver tit mere interessant at gå turer, hvis du følger med i dine fremskridt og præstationer. Hvis du f.eks. måler dine skridt, hver gang du går, så er det nemt at følge med i, om du går lige meget hver gang, eller om du forbedrer din personlige rekord. Hvis du har et motionsur, så er det nemt at måle dine skridt.

Sæt en spændende podcast på

Når du går og lytter til noget, imens du går, så føles din gåtur sjældent lige så lang. Det er nemmere at gå en lang distance, hvis du går og følger med i noget spændende samtidig. Derfor er det f.eks. en idé at lytte til en podcast eller lydbog.