Sådan skal du holde ferie i Danmark

Orker du heller ikke det typiske rejse-tumult? Der er altid så mange ting, der skal holdes styr på. Man skal rejse, holde styr på dokumenter – og evt. spilde sin første dag på ferien på at være jetlagget.

Udnyt de oplevelser, vi har herhjemme

Noget man især bruger penge på, når man tager på ferie, er selve rejsen. Det betyder, at man må spare på andre områder – eller bruge flere penge, end man havde regnet med.

Kunne det ikke være rart at afslutte sin ferie uden at være bekymret for budgettet de næste to måneder frem?

Hvis du eller I til gengæld vælger at holde ferie i Danmark, så kan I også vælge at bruge pengene på meget andet end transport.

Vi har allerede så mange gode oplevelsesmuligheder i Danmark, og sommeren bliver bedre og bedre, så hvorfor ikke bruge nogle af pengene i zoologisk have, i Legoland, Lalandia eller andet?

Det er måske især et gavnligt råd, hvis I er en børnefamilie. Så ved I, hvor hårdt det kan være at rejse med børn.

Tag væk – tæt på

Der er også de, der mener, at man ikke kan være på rigtig ferie uden at være væk fra hjemmet. Men bare rolig, der er også muligheder for jer.

I Danmark er vi nemlig så heldige, at vi har mange gode campingpladser. En campingferie vil stadig blive en del billigere end en rejse til udlandet – og du kommer stadig til at opleve at opholde dig et nyt sted – bare uden alt rejsebesværet og uden at blive jetlagget.

Du kender måske følelsen af, at en ferie har krævet så mange kræfter, at man har brug for ferie, når man kommer hjem. Denne følelse undgås ofte, hvis man vælger at tage på en campingferie. Her kan man nemlig komme langt nok væk til at få feriefølelsen samtidig med at undgå stressen ved at være i et fremmed land.

I kan også vælge at kombinere begge ferie-idéer: At tage på camping, men at samtidig tage nogle af dagene ud af kalenderen til at besøge de aktiviteter, vi har i Danmark.