Hvorfor er det så vigtigt at huske ESTA?

Når man rejser på ferie til USA, skal man huske, at alle i familien skal have et godkendt ESTA visum til USA. Når man rejser i USA i mindre end 90 dage, behøver man ikke et visum, men man skal altid bruge et ESTA, når man rejser på ferie til USA. Det har været påkrævet at have et ESTA ved indrejse til USA siden 2009, så de amerikanske myndigheder har mulighed for at lave en screening over dem, der gerne vil ind i landet, og på den måde forebygge terror. Selv om man har et godkendt ESTA, skal man dog stadig overholde alle reglerne, når man rejser ind i landet, og man kan stadig godt blive nægtet indrejse, hvis man overtræder lovene, når man ankommer.

Få styr på processen

Når man har fået godkendt sit ESTA, virker det i 24 måneder frem fra godkendelsesdatoen, eller frem til ens pas udløber, hvis dette sker inden for de 24 måneder fra godkendelsesdatoen. Man kan derfor godt anvende sit ESTA flere gange i løbet af disse to år, men ved hver rejse er det en betingelse, at rejsen maks. må være på 90 dage. Ellers er der behov for et særligt visum, hvis rejsen er over 90 dage. En ESTA-ansøgning er heldigvis nem at ansøge om, og det kræver ikke særligt meget. Læs her, hvordan man gør.

Hvordan ansøger man om ESTA?

Den nemmeste måde at ansøge om familiens ESTA er ved at gøre det via udenrigsministeriets hjemmeside. Det gøres først og fremmest ved at gå til Rejser og ophold –> Rejser til ulandet –> Andre landes pas og visumregler –> USA. Under USA vil der være et link til U.S. Customs and Border Protection og derfra kan man ansøge om sit eget og familiens ESTA. Dette skal bare gøres senest 72 timer inden afrejse til USA. Det, man skal bruge for at ansøge om sit ESTA, er datoerne for, hvornår man ankommer til USA og for hvornår, man rejser hjem igen, samt en adresse i USA. Hvis man rejser rundt, så skal man bruge adressen på det første sted, man bor i løbet af sin rejse.

Hold hovedet koldt

Hvis det skulle ske, at dit ESTA eller en i din families ESTA ansøgning USA bliver afvist, skal I bare tage kontakt til den amerikanske ambassade, og så kan de hjælpe med at lave en ansøgning til et ikke-immigrant visum. Dette kan tage noget tid, og det kan være påkrævet, at i skal tage ind på den amerikanske ambassade, så derfor er det vigtigt at huske at få ansøgt om jeres ESTA i god tid, og ikke gøre det i sidste øjeblik, så der er tid til at få styr på det hele. Når jeres ESTA er godkendt, er der ikke andet at gøre end at pakke taskerne og tage på en god rejse til USA.