SUP boards er blevet vildt populære, og det er ikke uden grund. Det er både sjovt, sundt og udfordrende. Det er den perfekte sommer aktivitet for familier, venner og alle som elsker at være aktive i naturen. De fleste foretrækker et oppusteligt SUP board fremfor de velkendte og almindelige hardboards i glasfiber konstruktion. Det er i sig selv forståeligt, da de oppustelige SUP boards, har betydelige fordele, som er værd at tage med i overvejelserne.

Et SUP board i oppustelig konstruktion er fremstillet i en lineær tråd konstruktion. Det er en indvendig tråd, som løfter sig, når du fylder luft i boardet. Det er samme trådkonstruktion, som ligger lodret i f.eks airtracks eller oppustelige spa-bade. Forskellen i de forskellige trådkonstruktioner kan være enorme og ofte viser det sig, at de billige SUP boards er langt fra tilstrækkelige til at kunne skabe gode oplevelser på vandet. Investér derfor altid i et anerkendt mærke, som udvikler surfboards i høj kvalitet, og anvender moderne konstruktioner.

Hvor lang tid tager det at puste op?

Når du køber dit første SUP board, ved du selvfølgelig at det skal pumpes op med håndpumpe. Der er forskel på pumperne og den mængde tryk den enkelte pumpe kan give. Du kan dog altid skifte din pumpe ud med en model som laver mere tryk, og derved hurtigere få luft i dit board. En af de essentielle fordele ved at bruge et oppusteligt SUP board, er at du kan tage det med, hvor end du kommer hen. Mulighederne er uendelige og med 7000 km kystlinje, har du som surfer uendelige muligheder for at nyde den danske natur. Du skal forvente, at det tager mellem 5 – 10 minutter at pumpe det op afhængig af din pumpe.

Mange brands har efterhånden gode el-pumper, som kan pumpe boardet op til det ønskede, og dette kan spare dig tiden, du normalt bruger med den manuelle SUP pumpe. Derudover skal det også nævnes, at den manuelle pumpe er god motion og en måde at få varmen på, inden du skal ud at surfe. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men se det som god motion og en måde at få varmen på, inden du skal ud på dit nyindkøbte SUP board.

Hvor meget fylder det?

Et SUP board er praktisk og smart. Du kan folde det sammen, led for led, og i løbet af kort tid kan du pakke det i den medfølgende rejsetaske. Sørg altid for at dit SUP board er tørt og fri for skidt og sand, når du pakker det i tasken. Det er med til at forlænge levetiden på udstyret.

I de fleste SUP sæt medfølger en rejsetaske. I rejsetasken kan du fint have alt dit udstyr liggende samt impact vest og våddragt. Det er smart at have alt udstyr samlet i samme taske, inden du skal ud at surfe. En rejsetaske til et SUP board fylder nogenlunde det samme som en stor sportstaske. Det smarte ved rejsetasken er at den hurtigt kan opbevares i en garage, et værelse eller et kælderrum, hvis man ikke har meget plads. Derved kan man hurtigt finde sit oppustelige SUP board frem, uden at det optager en forfærdelig masse plads.