Kvalitetstid med familien er centralt i livet. Intet er jo større end de relationer, man har. Især for børn er den vigtig, for hvis ikke de tilbringer nok tid sammen med sine forældre, evt. søskende og andre familiemedlemmer, lærer de ikke, hvordan man omgås andre. Men hvordan skal kvalitetstiden bruges?

Få andet end blot minder ud af det

Der er selvfølgelig ikke et akkurat svar på, hvordan kvalitetstid som familie skal spenderes. Der er dog flere faktorer, der spiller hver sin rolle: tryghed og sikkerhed, læring og interesse. Bruges tiden på lærerige aktivteter for børn og voksne får alle noget ud af det. Via aktiviteter for børn introduceres de for lærdom, som de senere hen vil præsenteres yderligere for i skolen og livet, og voksne får set eller genset ting, som de kunne have glemt. Det er en dejlig ting både at mindes og førstegangsopleve. Man kan besøge museer, forlystelsesparker og fascinerende naturområder; De alle kan lære os noget og hjælpe hyggen på vej.

Forstå jeres børn

Hvis I virkelig vil gøre noget for jeres børn, er et godt råd at opsøge steder, hvor der tilbydes aktiviteter for børn. I kan sagtens finde museer, som egentlig er spændende – også for børnene – men som de små ikke får noget ud af at besøge, da de ikke lærer på samme måde som I. Børn lærer ofte bedre ved hjælp af leg og at gå på opdagelse i nye universer. For eksempel husker et barn bedre H.C. Andersen som person og hans profession, hvis de har set en figur af ham i Legoland, end hvis de havde fået læst op om ham fra Wikipedia. Det er af den grund af stor betydning at prioritere børnevenlighed i form af bl.a. aktiviteter for børn. Desuden vil børnene forstyrre jeres egen opdagelse mindre, hvis de selv er godt underholdt.