Der findes forskellige former for parterapi som begge byder på nogle unikke fordele. Vi har den traditionelle form for terapi, hvor du sidder til samtale med en terapeut – og så er der den nye metode med online parterapi hvor du enten følger et kursus og måske indimellem snakker lidt med terapeuten på Skype.

Begge former for parterapi har deres relevans, men hvad er bedst at vælge? Få svaret her!

Fakta om almindelig parterapi

Almindelig parterapi handler om samtale og om at løse problemer. Ofte foregår det således, at et par aftaler en tid med en parterapeut og kommer til en session med godt en times varighed. Her tales der blandt andet ud om forholdets natur og eventuelt om problemer (hvis der er nogle). Parterapeuten giver tips og gode råd, og parret kommer til en ny session igen senere.

I mange år var parterapi en praksis, der især henvendte sig til par, der havde problemer i forholdet. Det gør det også stadig, men der er i højere grad også flere par, som simpelthen bare søger tips og gode råd. De ser for eksempel parterapi som et frirum, hvor de har tid til at kommunikere, samtidig med at få lidt råd og feedback fra en ekspert.

Fordele ved den traditionelle terapi

De bedste fordele ved den traditionelle terapi er, at man har tid og plads til fordybelse. Man lærer terapeuten at kende. Man investerer i parterapien, som jo trods alt koster penge. Det giver en form for seriøsitet og der lægges ofte en rigtig god indsats i at arbejde på tingene.

Ved traditionel terapi kan en parterapeut også give ret specifikke forslag til parret. Øvelser får man også, og hvis der er tale om terapi over en længere periode, så er der ofte store fremskridt.

Fakta om online parterapi

På den anden side har vi online parterapi, som godt nok også har eksisteret i nogle år, men som ultimativt er en del anderledes.

Det kan blandt andet foregå ved at følge et kursus. Et sådant kursus kan være gratis, og det er altså en måde at få parterapi på, hvis man som par er villig til at tage ansvar selv, og hvis man ikke føler et behov for at betale for et mere intensivt forløb. Gratis parterapi på nettet er ikke helt så effektivt som traditionel parterapi, men det er et udmærket alternativ, og det er også et godt supplement til dem, der allerede modtager terapi inden for sjældnere perioder.

Læs mere om gratis online parterapi her: https://bevidsthed.org/ydelser/parterapi/gratis-parterapi-paa-nettet/

Derudover kan online terapi også foregå over Skype eller FaceTime. Her skal der stadig aftales tid med en terapeut, men det klares blot over nettet. Da man kan være mere fleksibel her, er priserne også indimellem lidt lavere. Det kan dermed kaldes for billig parterapi.

Fordele ved at få parterapi på nettet

Parterapi på nettet kan være billigt eller sågar gratis, hvis det er i form af et kursus. Der er dog mange flere fordele end bare prisen. For eksempel er man ikke fastlåst til et bestemt tidspunkt eller til at skulle køre hen til en parterapeuts kontor – terapien og øvelserne kan laves derhjemme.

Det er en glimrende måde for mange par at få en introduktion til parterapi. Mange par ønsker gode råd til at optimere forholdet og til at have bedre samtaler med hinanden. Hvis der reelt ikke er nogle store problemer i forholdet, men hvis man blot ønsker at lære mere om, hvordan man kan forbedre sig som par, så er det ofte 100% tilstrækkeligt at følge et online kursus.

Begrænsningerne er jo så, at man ikke altid får helt samme personlige råd, som man ville få til traditionel parterapi. Terapeuten lærer jer ikke at kende igennem et kursus. Og det er netop derfor, at flere par som har fulgt et kursus også vælger at tage en Skype-session med terapeuten bag kurset – simpelthen for at få lidt feedback og måske få forklaret nogle ting.

Hvad er bedst?

Begge former for parterapi kan fungere – men måske på lidt forskellige måder.

Traditionel parterapi er godt for de par, der ønsker specifik og personlig feedback. Det er godt for de par, der føler, at der er meget at arbejde på. Dem som ønsker en klar løsning og som ikke har noget problem med at betale for det.

Online parterapi, hvilket kan være gratis parterapi, er perfekt for dem, der ønsker en introduktion til principperne i parterapi, som man jo lærer lidt om igennem et kursus. Det er også perfekt, hvis man simpelthen bare ønsker at klare tingene på egen hånd, men stadig gerne vil have lidt øvelser at arbejde med.

Dermed bør det være nemt for de fleste par at finde ud af, hvad de bør vælge. Hvis du og din partner er i tvivl, så kan i altid starte med et online kursus i parterapi, lære lidt mere om hvordan det fungerer, og måske senere hen booke en session med en terapeut.