En bil har brug for pleje en gang imellem. Hvis du passer godt på din bil, så holder den også meget længere. Men hvordan passer du bedst muligt på din bil?

Vask din bil jævnligt

En bilvask i ny og næ lyder meget simpelt. Det er ikke blot en god idé, så din bil ser flot og ren ud. Det er også en nødvendighed, hvis du vil passe godt på din bil. Der kan nemlig sidde alt fra våde blade til vejsalt rundt omkring på din bil, som kan danne rust, fugtskader, mug el.lign. Det er derfor, at en bilvask er nødvendigt jævnligt.

Hold øje med dæktryk

Det er altid vigtigt, at der er en tilpas mængde luft i dine dæk. Der skal hverken være for lidt eller for meget. Det er nemlig sådan, du får mest muligt ud af dine dæk. Dog kan det være svært at vide, hvornår der er et optimalt tryk i dine dæk. Derfor er det en fordel med en dæktryksmåler, så du altid har mulighed for at tjekke dæktryk. Det er noget, du kan gøre en gang imellem, så du er sikker på, at der er en passende mængde luft i alle dine fire dæk.

Det er nemt, når du har en dæktryksmåler derhjemme, men ellers kan du altid køre til din nærmeste tankstation og måle tryk på dine dæk.

Giv din bil en undervognsbehandling

Din bil bliver udsat for alt slags vejr stort set. Vintervejr er især hårdt for din bil, fordi der er sne, blade, skidt, vejsalt m.m. Derfor kan du f.eks. give din bil en undervognsbehandling hos dit lokale værksted. På den måde skåner du din bil for noget hårdt vintervejr og sørger for, at den ikke tager lige så meget skade. Du kan altid spørge din lokale mekaniker, hvis du er i tvivl om noget.