Når man er bilejer, er der mange små områder, man skal være opmærksom på. Hvis man ønsker, at ens bil skal holde og køre effektivt i mange år, er en bedrift som oliefilter skift fx ganske væsentlig. Det kan dog være svært at vide, hvor ofte hvilken prisklasse og vigtigheden af skiftet. Alt dette kan du læse mere om her.

Vedligeholdelsen af bilen

Når man har en bil, er det vigtigt, at man vedligeholder den. Hvis ikke man gør det, kan man være sikker på, at holdbarheden ikke er særlig lang. Det kræver nemlig, at man skifter de forskellige dele og filtre en gang imellem for ikke at nedbryde motoren. Ting som at skifte et oliefilter er ikke det første, man tænker på, når man snakker vedligeholdelse. Men faktisk er det enormt vigtigt at skifte filteret, for hvis dette ikke gøres jævnligt, kører motoren på gammel motorolie, og det nedslider. Hvis man derimod gør det med jævne mellemrum, øger man muligheden for vedligeholdelsen.

Hvorfor er det vigtigt?

Hvis man dykker helt ned i vigtigheden af olie i motoren, handler det om motorens mange bevægelige dele. En varme opstår i motoren, når disse dele gnider sig op ad hinanden, hvilket sker i takt med at bilen kører. Når det hele spiller og er i harmoni, er det fordi at olien er skiftet og har evnen til at absorbere varmen. Det er netop derfor, den hyppigt skal skiftes. For hvis olien er brudt ned, virker den ikke effektivt og kan ikke absorbere varmen, hvilket forårsager overophedning.

Hvor bliver udskiftningen af?

Man kan ikke undgå at studse over, hvor alle de mange dele bliver af, når man får foretaget en udskiftning. Man er bevidst om i forvejen, hvor meget en bil egentlig forurener, så derfor kan det sidde tungt på samvittigheden, når man fx får skiftet olie, for hvem håndterer det? Derfor er det vigtigt at vælge et sted, der garanterer at alle reservedele samt olie bliver håndteret med omtanke. Hos de fleste værksteder gør man alt for at genanvende spildolie, så man ikke skal bruge ny råolie. Dette sparer kloden for en masse CO2-udledning. Lige så bliver oliefiltrene brugt til b.la. el og fjernvarme, og metallerne, de også består af, bliver genanvendt som nye råvarer. Man er efterhånden blevet så miljøbevidst, at det er de færreste dele, man ikke kan genanvende.