Hvis du kigger efter at lease en bil, har det både fordele og ulemper. En af fordelene ved leasing er bl.a., at du kender til udgifterne. Dog kan en ulempe være, hvis du ikke har en regelmæssig kørsel, men antallet af kilometer svinger. I dette tilfælde vil det betale sig at have egen bil. Du bliver derfor her klogere på, hvilke fordele og ulemper, som er, hvis du leaser en bil.

Fordele

Når du leaser en bil, skal du ikke bekymre dig om salg af bilen ude i fremtiden, og hvilket værditab det kan føre til. Mange faktorer spiller ind ved et salg af bil bl.a. årgang, kilometer og farven. Alle disse ting skal du ikke spekulere på, og du kan bruge tiden på noget andet.

Leasing byder på mere fleksibilitet, da du binder dig til en kontrakt, hvor du herefter kan få en ny bil. Du får følelsen af at køre rundt i en ny bil.

I dag ses en stor tendens til, at overvejelser og beslutninger tages på vegne af, hvad der er godt for miljøet. Ligesom du kan købe en ny bil, har du også muligheden for at lease en brugt bil bl.a. leasing af brugte Seat biler . Dette er med til at gavne miljøet, og du kan stadig nå en fuldtilfredsstilles med valget af bilen.

Ulemper

En af ulemperne ved at lease en bil, er du med det samme skal angive, hvor mange kilometer, du skal køre. Udover dette kan den bindende periode til bilen ikke opsiges eller ændres fra den ene dag til den anden. Selvom leasing af bilen kan være en økonomiskbesparelse, da du kender til udgifterne hver måned, kan du ikke komme udenom, at leasingselskabet skal tjene penge på leasing af bilen til dig.