Annonce

De fleste kender det, at bilen bare bliver glemt. Huset er gjort rent, men bilen den er ikke. Og biler bliver både frygteligt snavsede og rodede. Alt muligt kan ende i en bil – fra gamle boner til papkrus til slikpapir til bøger til alle mulige mærkelige dingenoter. Og der er virkelig ikke noget værre end at træde ud i en rodet og snavset bil. De fleste har mudder og jord nede ved skoene. Ruderne kan være fedtede, og der kan være krummer i sprækkerne. Og så er der al det mad, der kan blive spildt på bilsæderne.

Bilens sæder bliver udsat for meget

De fleste kan godt lide at snuppe en snack på farten. Men snacken bliver for det meste siddende som uønsket passager i form af plamager på stoffet. Eller en kop kaffe er også god at nyde, mens tiden skal slås ihjel. Nogle gange sjasker den over, og det er ofte sæderne og måske bukserne, det går ud over. Hvis der er børn involveret, kender du måske også tidspunkter, hvor alt bare går galt, og der er babygylp, babylort og babytis overalt. Også der hvor det helst ikke skal være, nemlig på bilsæderne.

Kom til bunds i sæderne

Der kan være lidt forskellige metoder. Det ene er god gammeldags knofedt og en god sæbe. Så kan de fleste pletter komme af. Men det er et træls arbejde, og ofte står man i en dårlig arbejdsstilling. Det kan være en ide at købe en tilføjelse af skuresvampe til boremaskinen, så den kan gøre arbejdet for dig. Men det kan ende med, at pletten bare bliver tværet endnu mere ud, i stedet for at komme helt væk. Rens af bilsæder er derfor et godt valg, hvis du ikke ønsker det sure arbejde, men du stadig ønsker at få pletterne væk. På den måde passer du godt på din bil, da det ofte er en nænsom behandling.

Forebyggelse

Fremadrettet kan det være en god ide at forebygge den ulækre bil ved at vælge en spildfri kaffekop, og hvis du endda laver den hjemmefra, sparer du også penge. Den vil ikke rode på samme måde som mange engangskrus. Du kan også forebygge ved at vælge mere tørre snacks, der ikke pletter. Og du kan udvælge en pose, som er bilens skraldespand. Derudover kan du holde dig orienteret om diverse offentlige toiletter, så bleskiftet bliver holdt udenfor bilen.